Caroline Seger: 'Har aldrig känt mig så liten'

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson

Caroline Seger bemöter Zlatan Ibrahimovic.

I ett längre inlägg på Instagram uttrycker hon sin besvikelse över landslagskaptenens utspel mot damfotbollen.

”Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen”, skriver hon.

Zlatan Ibrahimovic intervju med SPORT-Expressen har väckt stor uppmärksamhet. Den svenska landslagskaptenen menade att man inte kan jämföra herrfotboll med damfotboll.

Och apropå Svenska fotbollförbundets gåva i form av en bil till Anders Svensson, samtidigt som Therese Sjögran blev utan, tillade Zlatan gällande damfotbollsspelarna: "de kan få en cykel med min autograf så blir det bra".

Tv-experten Hanna Marklund tycker att Ibrahimovic utspel är "ogenomtänkt" och "nedvärderande". Landslagsbacken Nilla Fischer säger att det är "det dummaste uttalande jag läst".

"Vår största idrottsprofil..."

Nu får herrlandslagets kapten även skarp kritik av damlandslagets lagkapten – Caroline Seger.

"Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen. En person som många om inte alla ser upp till och lyssnar på", skriver hon på sin egen Instagram.

"Jag har aldrig bett om att bli jämförd och jag är inte dummare än att jag förstår att det är enorm skillnad på herr och damfotboll men med det sagt så måste man kunna ha en respekt gentemot damfotbollen och de människor som både på och utanför plan lägger ner tid och energi på det dom älskar att göra", fortsätter hon.

SportExpressen.se har sökt Caroline Seger.

Caroline Segers inlägg

"När jag var 5 år drömde jag om att en dag få spela i landslaget. Vid 28 års ålder har jag representerat mitt land i 9 år. Under min karriär har jag sett DAMfotbollen utvecklas och växa.

Jag har fått uppleva ett mästerskap på hemmaplan där jag sett unga flickor och pojkar få idoler och förebilder. Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen. En person som många om inte alla ser upp till och lyssnar på.

Jag har aldrig bett om att bli jämförd och jag är inte dummare än att jag förstår att det är enorm skillnad på herr och damfotboll men med det sagt så måste man kunna ha en respekt gentemot damfotbollen och de människor som både på och utanför plan lägger ner tid och energi på det dom älskar att göra.

Jag ber er att respektera DAMfotbollen men framförallt ber jag er att tänka efter vad ni säger för det finns många 5-åriga flickor som har samma dröm som jag en gång hade."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.