Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det allra finaste är att vi blivit idoler”

Seger höll presskonferens efter Diamantbollen
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Caroline Seger tilldelas Diamantbollen.

Det är första gången på tio år som Seger får priset.

– Det kanske allra finaste är att vi blivit idoler och förebilder för en helt ny generation av pojkar och flickor, säger Seger i tacktalet.

2009 tilldelades Diamantbollen Caroline Seger, då i Linköping.

Men 2019 var det dags igen.

Seger ledde landslaget till VM-brons och sitt Rosengård till SM-guld.

– Mycket har hänt sedan dess. Vi har jämställda avtal, publikrekord på Friends arena och jag och många av mina fantastiska lagkamrater har blivit statyer, säger hon i sitt tacktal.

Caroline Seger får Diamantbollen 2019

– Men det kanske allra finaste är att vi blivit idoler och förebilder för en ny generation flickor och pojkar. Jag vet att det finns förhoppningar och förväntningar om att jag ska hålla brandtal och sätta ner foten, yttra mina åsikter och använda min plattform på bästa möjliga sätt. Men för en gångs skull ska jag faktiskt bara njuta och låta den här stunden vara fotbollspelaren Caroline Segers stora stund, säger Seger som blickar tillbaka på ett fantastiskt fotbollsår.

– 2019 kunde inte slutat bättre. Jag gjorde min 201:a landskamp, tog VM-brons och SM-guld. Det är ett individuellt pris, men ensam är inte stark. Varken i livet eller i sporten. Jag vill tacka min familj, landslaget, Rosengård, mina sponsorer och alla fantastiska supportrar där ute. Miljoner tack för att ni gör mig till en bättre människa och spelare varje dag, avslutar Seger.

Caroline Seger vann också pris för Årets mittfältare under galan.

– Jag har spelat med de bästa, tränat med två fantastiska lag och varit med om att vinna saker. Jag är evigt tacksam, mina lagkamrater är en jättestor del i det här, säger Seger.

TV: Djurgårdens sportchefs överraskning på galan

”Vi har ju tagit fyra stycken redan”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.