Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byter namn: ”Jag vet inte vad det betyder”

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN

Den förre Arsenaltalangen Nico Yennaris heter inte Nico Yennaris längre. 

Londonsonen har blivit kinesisk medborgare, debuterat för landslaget och heter numera Li Ke. 

– Jag vet inte vad det betyder, säger han till The Sun. 

Li Ke, eller Nico Yennaris, föddes i Londonförorten Leytonstone 1993 och började redan som väldigt liten att spela för Arsenal. Han tog sig upp genom ungdomslaget och fick säsongen 2011/12 debutera i seniorlaget. 

Det började med en ligacupmatch mot Bolton och därefter spelade han i FA Cupen mot Leeds, en match mest ihågkommen för att det var Thierry Henrys comeback i Arsenal (och att han gjorde matchens enda mål).

Ke var en del av Arsenals lag fram till 2014, men gjorde endast fem seniormatcher för klubben innan hans resa gick vidare till Brentford som han tillhörde fram till 2019. 

Därefter: Beijing Guoan i Kina. 

Arsenaltalangen Nico Yennaris har bytt namn

Kes pappa är cypriot och hans mamma kinesiska, så även om han representerat det engelska landslaget på ungdomsnivå har såväl Cypern som Kinas landslag alltid varit möjligt för honom att spela för. Efter övergången till Beijing Guoan så bestämde han sig för att representera Kina och blev den förste spelaren född utanför Kina att representera landslaget. 

Ke berättar för The Sun att han sa upp sitt brittiska medborgarskap för att kunna representera landslaget och i takt med det fick han sitt nya namn, Li Ke. 

Ett namn han inte ens vet vad det betyder. 

– Jag visste inte ens att mitt namn officiellt hade ändrats först. Jag var förvånad först, men nu är jag glad och stolt över att ha ett kinesiskt namn, säger han. 

– Och alla säger att det är ett bra namn. Li är ganska vanligt i Kina. Vissa kallar mig fortfarande Nico, vissa säger Li Ke och jag har börjat vänja mig vid det. 

Totalt har han hunnit med att spela fem landskamper för Kina och har dessutom fått sällskap av Brasilienfödde Elkeson, som blev den andra icke-Kina-födde spelare att representera Kina. Hans nya namn är Ai Kesen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.