Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vissa är inte pålästa och har ingen koll”

Felix Beijmo.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
”Ludde” Augustinsson.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Efter 0 minuters speltid i Bundesliga har Werder Bremens ytterback Felix Beijmo pekats ut som en flopp i tyska medier.

Hårt, anser han själv, och får stöd av lagkamraten Ludwig Augustinsson.

– Det är väldigt hårt. Vissa tidningar är inte pålästa och har ingen koll, säger Augustinsson.

Felix Beijmo såldes från Djurgården till Werder Bremen i fjol för en prislapp på 3 miljoner euro.

21-åringen var en av allsvenskans bästa ytterbackar när han tog nästa steg i karriären, men har haft det svårt att slå sig in i Werder Bremens trupp då han har den tjeckiske landslagsytterbacken Theodor Gebre Selassie framför sig.

Själv menar han Beijmo att han utvecklats enormt under året som gått.

– Det har inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Men det har varit ett lärorikt år, absolut. Jag är en bättre spelare i dag än för ett år sedan, men jag hoppades att jag skulle få spela lite i alla fall. Men så har det inte blivit, säger Beijmo.

– Där råder lite delade meningar mellan mig och tränaren var jag står. Men jag har tagit stora steg och vi får se vad som händer i sommar. Jag måste spela matcher, jag tror ändå att jag har en god framtid, säger Felix Beijmo.

I höstas pekade tyska tidningen Bild ut Beijmo som en flopp. Själv påverkas han inte av omdömet men menar att det ändå är en orättvis bedömning.

– Jag tycker det i och med att jag inte fått spela. Jag har sagt till klubben att jag tycker att jag borde fått chanser. Det är svårt att döma mig om jag inte fått chansen i Bundesliga. Ge mig chanser så får jag visa vad jag går för, jag vet att jag skulle gjort det bra.

Stöttas av Augustinsson: ”Vissa har ingen koll”

På andra sidan skalan återfinns lagkamraten och landsmannen Ludwig Augustinsson.

Vänsterbacken startade samtliga tävlingsmatcher för Bremen under säsongen och åtnjuter tränaren Florian Kohfeldts förtroende i klubben som slutade på åttonde plats, en poäng från Europa League-kval.

De båda BP-produkterna har en nära relation utanför planen.

– Han är som en lillebror för mig, säger Ludwig Augustinsson.

– Vi tränar mycket tillsammans och vi bor inte långt ifrån varandra.

Han ger sitt ovillkorliga stöd till Felix Beijmo.

– Ja, han har haft en tyngre säsong. Många säger att han inte får spela någonting, det är bara negativt, negativt hela tiden. Det är lätt för folk att säga, men jag ser vilka kliv han tagit. Jag ser honom vecka in, vecka ut på träning och folk förstår inte. Jag kan inte nämna någon som gått från allsvenskan till Bundesliga och fått spela direkt. Han har utvecklats otroligt mycket, säger Augustinsson.

Landslagsbacken slår tillbaka mot Beijmos floppstämpel.

– Det är väldigt hårt. Vissa tidningar är inte pålästa och har ingen koll, de vet inte bakgrunden. Han är redo att ta nästa kliv och explodera, det kommer han visa. Det är en blivande landslagsspelare. Inget snack om det.