Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vidrig attack mot Albin Ekdals klubb

Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST

Hamburg förnedrades av Bayern München på bortaplan.

Nu är det klassiska laget på väg att trilla ur Bundesliga för första gången. 

Efter förlusten dödshotades spelartruppen av fansen. 

Efter lördagens blytunga förlust borta mot Bayern ligger Hamburg fortsatt näst sist i Bundesliga, men har hela sju poäng upp till säker mark med åtta matcher kvar att spela.

HSV släppte in tre mål på elva minuter i första halvlek, och var aldrig nära att hota de suveräna serieledarna under ledning av Jupp Heynckes. Robert Lewandowski gjorde tre mål, Franck Ribery två och Arjen Robben ett i krossen på Allianz arena. 

Efter förlusten svarade ett antal HSV-supportrar med att dödshota spelartruppen genom att placera ut gravkors utanför klubbens hemmaarena. En banderoll hängde över korsen med texten: 

"Er tid är ute! Vi kommer att ta er alla", skriver Bild

Tyska tidningen Bild Zeitung skriver om dödshoten. Foto: BILD.DE

Tidningen skriver att Hamburg redan har anmält hoten mot till polisen som har tredubblat bevakningen när laget återigen landar i Hamburg på lördagskvällen. 

Hamburgs spelare dödshotades

Banderollen är den andra osmakliga som riktats mot HSV:s spelare den senaste månaden. Den 17:e februari möttes spelarna av en banderoll med texten: "Vi kommer att jaga er genom staden innan klockan stannar", en anspelning på att klockan inne på Hamburgs arena tickar så länge HSV fortfarande spelar i den högsta divisionen. 

I Hamburg spelar den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal. På grund av en fotskada saknades Ekdal i truppen som föll med 6-0 mot Bayern München. Ekdal var på väg tillbaka till full träning med laget i början av mars, men tidigare i veckan tvingades svensken återgå till individuell träning igen. 

Ekdal har bara gjort 13 matcher i ligan den här säsongen på grund av efterhängsna rygg- och lårskador. Han kom till Hamburg från Cagliari sommaren 2015.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!