Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST

Vidrig attack mot Albin Ekdals klubb

Publicerad

Hamburg förnedrades av Bayern München på bortaplan.

Nu är det klassiska laget på väg att trilla ur Bundesliga för första gången. 

Efter förlusten dödshotades spelartruppen av fansen. 

Efter lördagens blytunga förlust borta mot Bayern ligger Hamburg fortsatt näst sist i Bundesliga, men har hela sju poäng upp till säker mark med åtta matcher kvar att spela.

HSV släppte in tre mål på elva minuter i första halvlek, och var aldrig nära att hota de suveräna serieledarna under ledning av Jupp Heynckes. Robert Lewandowski gjorde tre mål, Franck Ribery två och Arjen Robben ett i krossen på Allianz arena. 

Efter förlusten svarade ett antal HSV-supportrar med att dödshota spelartruppen genom att placera ut gravkors utanför klubbens hemmaarena. En banderoll hängde över korsen med texten: 

"Er tid är ute! Vi kommer att ta er alla", skriver Bild

Tyska tidningen Bild Zeitung skriver om dödshoten.Foto: BILD.DE

Tidningen skriver att Hamburg redan har anmält hoten mot till polisen som har tredubblat bevakningen när laget återigen landar i Hamburg på lördagskvällen. 

Hamburgs spelare dödshotades

Banderollen är den andra osmakliga som riktats mot HSV:s spelare den senaste månaden. Den 17:e februari möttes spelarna av en banderoll med texten: "Vi kommer att jaga er genom staden innan klockan stannar", en anspelning på att klockan inne på Hamburgs arena tickar så länge HSV fortfarande spelar i den högsta divisionen. 

I Hamburg spelar den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal. På grund av en fotskada saknades Ekdal i truppen som föll med 6-0 mot Bayern München. Ekdal var på väg tillbaka till full träning med laget i början av mars, men tidigare i veckan tvingades svensken återgå till individuell träning igen. 

Ekdal har bara gjort 13 matcher i ligan den här säsongen på grund av efterhängsna rygg- och lårskador. Han kom till Hamburg från Cagliari sommaren 2015.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag