Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uppgifter: Skadan kan vara påhittad

Publicerad

Emil Forsbergs mystiska skada har hållit honom borta från spel sedan början av december.

Nu anklagas svensken och klubben RB Leipzig för att ha fejkat skadan. 

Efter en säsong där ingen i Fotbolls-Europa gjorde fler målgivande passningar har Emil Forsberg haft en väldigt anonym period i RB Leipzig. Den här säsongen har han spelat  18 matcher och mäktat med fyra mål och två assist. 

Och nu var det ett tag sedan han överhuvudtaget satte sin fot på en fotbollsplan. Det började med att han lämnade återbud till Champions League-matchen mot Besiktas på grund av smärtor i en magmuskel. .

Emil Forsberg på väg bort? 

Samma skada har hållit honom borta från spel i över en månad. Alldeles nyligen bekräftade Leipzig-tränaren Ralph Hasenhüttl att Forsberg inte kommer till spel mot Schalke i helgen. 

Men enligt Ingo Froböse, en av de bäst ansedda idrottsläkarna i Tyskland, pekar mycket på att Forsbergs skada är "en bluff". Han menar att den typen av kroppsliga bekymmer kräver aktivitet för att läka – inte enbart vila. 

"Vill han inte spela?"

– Den där typen av återhämtning är helt klart kontraproduktiv, säger Frosböse till Mitteldeutsche Zeitung.  

Mitteldeutsche Zeitung spekulerar i att Forsbergs frånvaro kan peka på att Leipzig förlikat sig med att de kommer att bli av med sin svenske stjärna. 

"Har det här att göra med att han inte kan spela, eller att han inte vill spela?", skriver Mitteldeutsche Zeitung. 

Tidigare har bland andra Manchester United, Liverpool och Milan uppgetts vara intresserade av Forsberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag