Foto: UWESPECK / WITTERS BILDBYRÅNFoto: UWESPECK / WITTERS BILDBYRÅN
 Foto: UWESPECK / WITTERS BILDBYRÅN

Uppgifter: Här är Isaks nya klubb

Publicerad

Alexander Isak har fått snålt med speltid i Dortmund.

Nu är han på väg att lånas ut till, skriver Fussballtransfers.com.

Ett knappt år har gått sedan Alexander Isak blev svensk fotbolls största försäljning någonsin när han gick från AIK till Dortmund. Under sitt första år i Tyskland har Isak fått debutera i såväl ligan som Champions League - men har fått nöja sig med korta inhopp.

Under onsdagen öppnade Dortmunds sportchef för att låna ut den talangfulle anfallaren. 

– Vi ser över situationen och pratar också med hans agent, för att se vad som blir bäst, sade Zorc.

Och nu ser en utlåning ut att vara nära, uppger den tyska sajten Fussballstransfers.com. Sajten rapporterar nämligen att Isak är på väg till bottenlaget Mainz på lån under våren, där han i så fall skulle bli lagkamrat med den tidigare AIK-spelare Robin Quaison. 

Uppgifter: Alexander Isak lånas ut

Inför helgens omstart i Bundesliga ligger Mainz på 15:e plats, precis ovanför kvalstrecket. Mainz har spelat in 17 poäng, två mer än Werder Bremen och Hamburg på 16:e respektive 17:e plats. I Mainz återfinns bland annat den tidigare Milan och Manchester City-stjärnan Nigel de Jong och den talangfulle dansken Viktor Fischer. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag