Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska återstarten skapar protester

Bundesliga tillbaka utan publik – så här tycker supportrarna
Schalkes avbytare framför en tom läktare under gårdagens matchFoto: MARTIN MEISSNER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Banderoll utanför SpVgg Greuther Fürth:s hemmaarena.Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bundesliga är tillbaka. 

Men alla är inte glada. 

Vid flera arenor runtom i Tyskland protesteras det mot att fotbollen återvänder utan att supportrarna får göra det. 

Då coronapandemin på allvar drog in över Europa i mars så stängde många länder ner helt och en konsekvens av det blev att sporten tog uppehåll. 

Men den är på väg tillbaka. Faktum är att i Tyskland är den tillbaka. 

På lördagen sparkade de två högstaligorna i fotboll i landet i gång. Med stränga regler för att minimera smittspridning kunde ligan återupptas. 

Men, inga supportrar är välkomna till läktarna. 

Fansens protester mot Bundesligastarten

Runtom i världen har svältfödda fotbollsfanatiker tackat sina lyckliga stjärnor åt att det finns livematcher att följa, men på plats i Tyskland är det flera supportrar som uttrycker sitt missnöje över att fotbollen spelas utan åskådare på plats. 

I gårdagens match mellan Augsburg och Wolfsburg hade de förstnämndas fans satt upp en banderoll på läktaren som förkunnade att fotboll utan supportrar inte är värt någonting. 

https://twitter.com/guek62/status/1261639247389491200?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1261639247389491200&ref_url=https%3A%2F%2Fonefootball.com%2Fcms%2Fen%2F29933871

Inför dagens möte mellan Köln och Mainz har protesterna fortsatt. Die Welts journalist Felix Tamsut visar hur fansen bland annat placerat en soffa utanför Kölns hemmaarena där de sprejat på budskapet: ”Arenor före tv-soffan - vi är mot spökmatcher”

Dessutom har de satt upp flera affischer i staden med kritik mot att fotbollen återstartats samt en banderoll vid arenan med texten: ”Arenorna är tomma, men ni har massor med pengar. Det har aldrig varit enklare att hata era affärer”.

https://twitter.com/ftamsut/status/1261743839922073601

Förutom dessa protester har fler supportergrupperingar dessutom författat öppna brev till det tyska fotbollsförbundet där de skriver varför de motsätter sig att ligan återstartar. 

Protesterna till trots så var lördagens återstart den mest sedda omgången på tv någonsin i Tyskland. Med fler än sex miljoner som bänkade sig för Skys sändningar.