Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: ”Tydligt att han inte är populär”

”Extra roligt att hålla på ett lag som så många hatar”
Julian Nagelsmann och Emil Forsberg.Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER, VIA WWW.IMAGO-IMAGE / IMAGO IMAGES/CHRISTIAN SCHROEDTER WWW.IMAGO-IMAGES
Forsberg målfirar.Foto: SVEN SONNTAG / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Emil Forsbergs dagar i Red Bull Leipzig ser ut att vara räknade.

Enligt tyska Kicker lär svensken lämna klubben i sommar.

Svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg, 28, fortsätter att nöta bänk i klubblaget. Sedan årsskiftet har mittfältaren bara fått starta två matcher i bundesliga, i stället har det mest blivit sporadiska inhopp.

På måndagen rapporterar tyska Kicker att Forsberg ser ut att lämna klubben i sommar, något han tidigare själv begärt.

”Det måste bli allt tydligare för svensken att han inte är särskilt populär hos Nagelsmann”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen Headlines.

Medan Forsberg hamnat i frysboxen har Christopher Nkunku och Dani Olmo, båda 22 år, tagit över. Den senare gjorde dessutom två mål i helgen.

”Jag vill prova något nytt”

I maj skrev Bild att RB Leipzig var beredda att sälja både Forsberg och danske anfallaren Yussuf Poulsen till rätt pris.

”Om någon klubb lägger 20 miljoner euro (cirka 210 miljoner kronor) på bordet för någon av dem kan de lämna. Båda har internt bett om att få lämna”, skrev de.

Emil Forsberg kommenterade sin framtid nyligen i en intervju med SVT.

”Jag har alltid varit öppen med att jag vill prova något nytt. Men samtidigt älskar jag Leipzig, klubben och supportrarna. Jag känner mig också som ett med klubben, och vi har en öppen dialog. Jag har kontrakt två år till och jag går in på varje träning och är lika professionell som alltid. Sen får vi se i slutändan var det landar.”