Foto: DEUTZMANN / DEUTZMANN.NET / IMAGO/DEUTZMANN IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: DEUTZMANN / DEUTZMANN.NET / IMAGO/DEUTZMANN IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: DEUTZMANN / DEUTZMANN.NET / IMAGO/DEUTZMANN IMAGO SPORTFOTODIENST

Tvingas böta 122 000 efter skandalbilderna

Publicerad

Bayer 04 Leverkusen-tränaren Heiko Herrlich filmning hånades över hela fotbollsvärlden.

Till och med Herrlichs son dömde ut sin pappa - som nu tvingas böta för sitt beteende. 

Leverkusens cupmöte mot Borussia Mönchengladbach i mitten av december har blivit något av en klassiker. Men inte på grund av vad som hände på planen, utan snarare tack vare Herrlichs försök till filmning.

Med drygt kvarten kvar att spela rullade bollen ut vid Leverkusens avbytarbås. 

Hemmalagets Denis Zakaria sprang för att ta ett snabbt inkast – och satte då händerna mot Heiko Herrlichs rygg. Herrlich föll då till marken, i vad som bara kan beskrivas som en ren och skär filmning. 

– Jag ber verkligen om ursäkt och jag uttryckte min ånger omgående. Min son sa till mig: "pappa, det där var pinsamt", sade i en intervju med Bild.

– Hån och illamående är helt befogat, sade han. 

Och inte nog med alla hån. Nu kommer nästa smäll från Herrlich. Han tvingas nämligen böta 122 000 kronor för sin filmning, rapporterar The Sun. Detta trots hans ursäkter.

I skuggan av filmningen har Heiko Herrlich lett Bayer Leverkusen till fina resultat under hösten i Bundesliga. Inför omstarten i helgen ligger laget på fjärde plats i Bundesliga, med lika många inspelade poäng som Borussia Dortmund på tredje plats. Herrlich tog över Bayer 04 Leverkusen i somras, efter att klubben valt att gå skilda vägar med den tidigare tränaren 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag