Foto: THOMAS BIELEFELD / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: THOMAS BIELEFELD / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: THOMAS BIELEFELD / IMAGO/THOMAS BIELEFELD IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERSFoto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERS
 Foto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERS

Tränaren bekräftar: Lämnar Dortmund

Publicerad

Alexander Isak får snart en ny tränare.

Dortmunds nuvarande, Peter Stöger, bekräftar nämligen att han lämnar klubben.

– Min anställning slutar den 30:e juni – och det är bra, säger han enligt Bild.

Den här säsongen har inte varit succéartad på något sätt för Borussia Dortmund. Den tyska klubben har inte varit nära att utmana Bayern om titeln, och i Champions League lyckades man inte ens slå cypriotiska Apoel Nicosia.

Nu letar Dortmund efter en ersättare till Peter Stöger (som kom till klubben i höstas, sedan Peter Bosz fått lämna klubben).

 

LÄS MER: Se Bundesliga gratis hos Expressen – här är veckans matcher.

 

Det var efter derbyförlusten mot Schalke (0–2) i helgen som Dortmunds ledning bestämde sig för att låta Stöger lämna klubben, skriver Bild. De kommande matcherna i ligan (fyra återstår) blir hans sista, oavsett om Dortmund klarar av att kvalificera sig till Champions League eller inte. Just nu har Dortmund den sista Champions League-platsen, men RB Leipzig skuggar bara fyra poäng bakom.

Dortmund har tränarkandidater

Den stora anledningen till beslutet ska vara att Peter Stöger inte fått till någon tydlig spelidé.

För Alexander Isak väntar den fjärde tränaren sedan han kom till klubben i januari förra året (Thomas Tuchel, Peter Bosz och Peter Stöger). Bland kandidaterna ska Nice-tränaren Lucien Favre finnas, skriver Bild. Också Salzburg-tränaren Marco Rose är på tapeten. Rose spelade under förre Dortmund-tränaren Jürgen Klopp i Mainz, och ses ofta som Liverpool-tränarens adept.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag