Tim Wiese efter Tysklands förlust mot Italien i EM-semifinalen 2012. Foto: CZAREK SOKOLOWSKI / APTim Wiese efter Tysklands förlust mot Italien i EM-semifinalen 2012. Foto: CZAREK SOKOLOWSKI / AP
Tim Wiese efter Tysklands förlust mot Italien i EM-semifinalen 2012. Foto: CZAREK SOKOLOWSKI / AP
Wiese, till höger, under Tysklands träningsläger inför EM 2012. Foto: TORSTEN SILZ / AP DAPDWiese, till höger, under Tysklands träningsläger inför EM 2012. Foto: TORSTEN SILZ / AP DAPD
Wiese, till höger, under Tysklands träningsläger inför EM 2012. Foto: TORSTEN SILZ / AP DAPD

Tim Wiese i blåsväder – efter bråk med 91-åring

Publicerad

Landslagsmeriterade tyske målvakten Tim Wiese har hamnat i blåsväder.

Efter att ha parkerat sin lyxbil på en handikapparkering attackerade han en 91-årig man fysiskt – något han nu riskerar att straffas för.

– Vi utreder eventuell misshandel, säger Bremenpolisens talesperson Franka Haedke till tyska Bild. 

Tyske Tim Wiese, 36, gjorde sig känd som en av Tysklands främsta målvakter under 00-talet.

Han fanns med i den tyska VM-truppen 2010 liksom EM-truppen två år senare och var en stabil sista utpost under flera säsonger i Werder Bremen. Fotbollskarriären lades ned efter en sejour i Hoffenheim 2012.

Efter den aktiva fotbollskarriären har han sadlat om till bodybuilder och har även en professionell wrestlingkarriär i gång under namnet "The Machine".

Men nu har Wiese hamnat under lupp på grund av en incident på en parkeringsplats.

Tim Wiese slog till en äldre man: ”Rör mig inte!”

Utanför en affär i Tyskland parkerade Wiese sin Lamborghini på en handikapparkering.

Lamborghinin var så dåligt parkerad att en 91-årig man med sin bil parkerad bredvid fick vänta i 20-25 minuter på att Wiese skulle flytta sin bil.

När Wiese kom tillbaka från affären uppstod handgemäng och på en film som tyska tidningen Bild tagit del av syns hur Wiese går till fysiskt angrepp mot den äldre mannen.

– Rör mig inte, din drummel! fräser mannen i videon varpå han hytter ilsket med sin krycka mot Wiese.

Nu riskerar den forne stjärnmålvakten att bli lagförd för händelsen.

Polisen i tyska Bremen bekräftar att de fått in ett ärende.

– Vi har vittnen och kan säkra bevis. Vi undersöker honom för förolämpning, tvång och misshandel, säger Franka Haedke, talesperson för Bremenpolisen till den tyska tidningen Bild.

Tim Wiese själv har en förklaring till varför han parkerat på en handikapplats.

– Jag har en handikappad son och jag var inne för att köpa en radiostyrd bil till honom, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag