Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tar avstånd från sin pappa – efter videon

Engelska klubben Liverpool enas i mittcirkeln för att visa stöd till Black lives matter-rörelsen.
Foto: MAX MAIWALD/DEFODI.DE VIA WWW.IMAGO / IMAGO IMAGES/DEFODI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Hur skulle du reagera om det hade läckt ut en video av din pappa när han bryter mot lagen samtidigt som han hånar din gamla klubb? 

Fotbollsspelaren Maximilian Meyer fick svara på den frågan i skarpt läge. 

24-årige Maximilian Meyer fostrades i Schalke 04:s ungdomslag, tog klivet upp till a-laget och slog igenom på allvar i mitten på 2010-talet. Mittfältaren togs ut i Jogi Löws bruttotrupp till VM i Brasilien 2014 (som Tyskland vann), men petades kort innan start. Däremot fick han äran att vara lagkapten till Tysklands lag på OS i Rio de Janeiro 2016.

Efter drygt fem år i Schalke 04:s a-lag värvades Meyer 2018 till Premier Leagueklubben Crystal Palace där han alltjämt spelar. 

Hans pappa, Hans-Joachim Meyer, är kvar i Tyskland och Gelsenkirchen (staden Schalke 04 kommer i från). 

Och han har hamnat i rejält blåsväder. 

Läckta videon på stjärnans pappa

Det har läckt ut en video på Hans-Joachim Meyer där han är ute och kör. Enligt honom själv i videon kör han en bil av lyxmärket Lamborghini på Gelsenkirchens gator. 

I videon, där han filmar sig själv, säger pappa Meyer dessutom: 

– Det blir inte bättre än så här. Så härligt med en betald Lamborghini från konkursklubben (med hänvisning till Schalke 04). 

https://twitter.com/magicmarkus1909/status/1266232317414010881

Utspelet, som kommer på en video Hans-Joachim Meyer inte borde spela in då det i Tyskland är olagligt att hålla i sin telefon medan man kör bil, kommer i en tid då Schalke 04 är i svåra ekonomiska bekymmer. 

Klubben är hårt drabbad av coronapandemin och har tidigare sagt att de riskerar konkurs. Så varför de skulle ge en Lamborghini till Hans-Joachim Meyer är oklart, men det kan vara så att han hänvisar till att de pengar Schalke betalat till hans son i sin tur betalat bilen. 

Tar avstånd från sin pappa efter läckta videon

En som reagerat kraftigt på videon är ingen annan är Maximilian Meyer själv. Kort efter att han blivit uppmärksammad på videon gick Meyer ut på Instagram för att ta avstånd från sin pappas beteende. 

”Jag är djupt chockad över videon. I min värld är den inte okej på något sätt in i den tid vi lever just nu. Faktiskt är den inte okej i någon tid överhuvudtaget”, skriver han. 

https://www.instagram.com/p/CAvsNhnC7Dl/?utm_source=ig_embed
Här är doldisarna och stjärnorna i Bundesliga. Experterna Martin Åslund och Keven Bader ger en snabbkurs i tysk fotboll.