Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensken är aktuell för toppjobb i krisklubben

Per Nilsson har tidigare varit assisterande sportchef i Nürnberg. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/REVIERFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Nilsson har även ett förflutet som spelare klubben. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST

FC Nürnberg är utan sportchef och tränare efter att Andreas Bornemann och Michael Köllner sparkats.

Men inte så länge till.

Förre Nürnberg-spelaren och svensken Per Nilsson har en möjlighet att bli sportchef, enligt Transfermarkt.

Styrelsens högsta prioritet är just nu sökandet efter en efterträdande chef till Bornemann.

– Det kan vara så att vi hittar någon som aldrig spelat för klubben. Det är inte ett villkor. Viktigare är en rimlig utbildning inom området, säger styrelseordförande Thomas Grethlein till nyhetssajten Bild.

En svensk kandidat

Det finns för närvarande fyra kandidater vars namn cirkulerar kring positionen som sportchef. Enligt Transfermarkt är en av dem den svenska före detta fotbollsspelaren Per Nilsson, 36, som själv var aktiv spelare i Nürnberg mellan 2010 och 2014.

Sedan förra sommaren har Per Nilsson varit ledare för U19 i RB Leipzig och har tidigare arbetat för klubben i ett och ett halvt år som assistent till vd:n i föreningen. 

Nyhetssajten Kicker rapporterade ett annat alternativ till sportchefspositionen – Olaf Rebbe. Han är, efter sina sex månader hos Huddersfield Town, intresserad av en klubb som Nürnberg. Före sitt engagemang på Huddersfield Town arbetade han för VfL Wolfsburg på olika positioner i fem år.