Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen glödhet – jagas av toppklubbarna

Foto: MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO / MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO/POOLVIANORBERT SCHMIDT
Foto: POOLFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/POOLFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Kai Havertz, 20, är glödhet. 

Mot Borussia Mönchengladbach blev han på nytt hjälte när han satte han såväl sitt tredje som fjärde mål sedan Bundesligas återstart.

Nu kopplas ihop med så gott som samtliga toppklubbar i Premier League. 

I Leverkusen har Kai Havertz varit ett aktat namn i ett par år nu. Han fick debutera som 17-åring i Bayer Leverkusen, som klubbens yngsta spelare någonsin. 

Förra säsongen fick han sitt stora genombrott när han noterades för hela 17 ligamål och när Julian Brandt såldes till Borussia Dortmund fick han allas blickar på sig. 

Blickarna har inte vänts bort nu direkt. 

Kan bli dyraste spelaren någonsin att säljas från Bundesliga

Havertz hade en trög start på säsongen, men kom i gång rejält under 2020 och en två månader lång paus satte inte stopp för honom. 

I återstarten satte han två mål i 4-1-segern mot Werder Bremen och hyllades stort av lagkamraten Lukas Hradecky. 

– Jag skulle kalla det för en normal insats av Kai Havertz. Han är en kommande superstjärna. Hoppas han spelar för oss också nästa säsong. Han kommer garanterat att göra stora saker i framtiden, sa han till BeIN Sports. 

Det är dock tveksamt om det blir så. 

Redan i mars sa Leverkusens tränare Peter Bosz att en försäljning av Havertz i sommar var ”oundviklig”. Men Bosz sa samtidigt att det kommer krävas en summa i miljardklassen för att Leverkusen ska släppa Havertz, 

– Vi kommer inte ha möjlighet att behålla honom över sommaren. Det kommer bli en övergång som är värd mer än 100 miljoner euro. Med de pengarna kan vi förstärka laget med tre, fyra spelare.

Vilket skulle kunna göra 20-åringen till Bundesligas dyraste försäljning någonsin. Rekordet är från 2017 då Barcelona köpte Ousmane Dembelé från Borussia Dortmund för dryga 1,1 miljarder kronor.

Havertz ryktas till flera storklubbar

Havertz har de senaste dagarna kopplats ihop med så gott som samtliga storlag i Premier League, kanske de enda som har ekonomin att lösa honom från sitt kontrakt trots den rådande pandemins påverkan på klubbfinanserna. 

Liverpool har länge nämnts i samband med Havertz, men nu ryktas det även om Manchester United, Manchester City, Chelsea och Tottenham. 

Också Bayern München då, förstås, som alltid när det kommer till stora tyska talanger. 

Och på lördagen ställdes han och hans Leverkusen mot Borussia Mönchengladbach. 

Havertz facit? Två mål. Igen. Det räckte för att fixa segern till Leverkusen. Sven Bender såg sent i den andra halvleken till att slutresultatet blev 3-1 till Leverkusen.