Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar utredning efter rasistattack

Foto: WITTERS / BILDBYRÅN WITTERS
Foto: ALESSIO MORGESE / ALESSIO MORGESE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

I Dortmunds Europa League-match mot Atalanta utsattes Michy Batshuayi, Alexander Isak och Dan-Axel Zagadou för rasistiska påhopp.

Nu meddelar Uefa att man öppnar en utredning mot Serie A-klubben.

Det var under Europa League-matchen mellan Borussia Dortmund och Serie A-klubben Atalanta som delar av Atalanta-supportrarna riktade rasistiska påhopp mot Michy Batshuayi, Dan-Axel Zagadou och Alexander Isak, som byttes in sent i matchen.

Uefa öppnar utredning

Batshuayi gick omgående ut på Twitter och skrev om händelsen:

"Det är 2018 och vi får fortfarande höra apljud från läktarplats...är det på riktigt?! Hoppas ni har kul när ni tittar på resten av Europa League medan vi går vidare", skrev han då.

https://twitter.com/mbatshuayi/status/966795800209747968

På måndagen meddelade Uefa att man öppnat en utredning mot Serie A-klubben Atalanta efter de rasistiska påhoppen mot Dortmund-spelarna. Atalanta kommer dessutom utredas för en rad andra förseelser under matchen, dels för att de använt pyrotekniska föremål men också kastade föremål samt blockerade trappuppgångar.

Batshuayi: "Några få idioter.."

Ärendet väntas ta upp av Uefas disciplinära kommitté den 22 mars. 

Batshuayi har själv tagit del av nyheten från Uefa och kommenterat det på Twitter:

"Några idioter ska aldrig få oss att glömma varför vi älskar fotboll. Låt oss städa undan arenorna och spela en fin fotboll", skriver han.

https://twitter.com/mbatshuayi/status/968153200695107585