Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ställer ultimatum – för att skriva på

David Alaba lämnar Bayern München i sommar.
Foto: STAR-IMAGES / STELLA PICTURES/DDP IMAGES STAR-IMAGES
Zinedine Zidane kan bli Alabas tränare nästa säsong.
Foto: PAOLO MAGNI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

David Alaba vill vara mittfältare.

Enligt Le Parisien har den jagande österrikaren ställt ett ultimatum till klubbarna som vill värva honom i sommar.

Dessutom vill han ha bra betalt.

”Real Madrid erbjuder fortfarande inte tillräckligt”, skriver tyska Sportbild.

Det har varit på gång under en längre tid och för två veckor sedan bekräftade David Alaba, 28, till sist att han lämnar Bayern München när kontraktet går ut i sommar.

Den mångsidige österrikaren har under karriären främst använts som ytterback men Le Parisien har rapporterat om ett krav inför flytten.

Enligt tidningen har Alaba ställt ett ultimatum till klubbarna: han vill spela central mittfältare och inte mitt- eller ytterback. Detta eftersom eftersom han känner sig mest bekväm på mittfältet

David Alaba kan gå till Premier League

David Alaba har under vintern sagts vara så gott som klar för spel i Real Madrid nästa säsong och silly season-gurun Fabrizio Romano har skrivit att Alaba har ett kontraktsförslag som väntar på honom i den spanska huvudstaden.

Men kontraktet har för låg lön, rapporterar Sportbild. Därför ger sig andra klubbar nu in i jakten.

”David Alaba har fortfarande inte skrivit på något kontrakt med en ny klubb. Real Madrid erbjuder fortfarande inte tillräckligt. Därför förs det fortfarande samtal med Paris (Saint-Germain) och Premier League-klubbar”, skriver det tyska magasinets sportchef Christian Falk.