Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sprang in maskerade män när vi åt lunchen”

Foto: TIMGROOTHUIS / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Emil Forsberg har varit med på resan från andraligan till Champions League.

På vägen har hans klubb RB Leipzig fått utstå hård kritik.

Och ibland mer än så.

– Det kastades in oxhuvuden på match när vi mötte Dresden, säger Forsberg till Fotbollskanalen

Drygt sex år har gått sedan Emil Forsberg lämnade Sverige och Malmö FF för Tyskland och RB Leipzig. När Forsberg skrev på låg Leipzig i 2. Bundesliga, och 29-åringen från Sundsvall har varit med på klubbens resa från andraligan till att bli ett etablerat topplag i Bundesliga som regelbundet spelar i Europa. 

I våras slutade Leipzig tvåa i ligan. När säsongens upplaga av Champions League nu drar i gång har Leipzig lottats in i turneringens kanske tuffaste grupp med Manchester City, Paris Saint-Germain och Club Brügge.

– Otroligt tuff, det blir jobbigt för oss. Men vem är inte uppe för en utmaning? Gör vi saker rätt har vi en chans, säger Emil Forsberg. 

RB Leipzig har genom åren fått mycket kritik av supportrar till rivaliserande klubbar. Red Bull tog över femtedivisionsklubben SSV Markranstädt 2009, bytte namn, klubbmärke och färger och påbörjade resan uppåt i seriesystemet. RB Leipzig nådde Bundesliga sju år senare.

Forsberg om kritiken mot Leipzig

Kritiken har främst gått ut på att klubben har ansetts försöka kringgå 51%-regeln och vara en reklampelare åt huvudsponsorn Red Bull. Efter drygt sex år i Leipzig menar Emil Forsberg att tonläget mot klubben dämpats.

– När jag kom 2015 så var det stor skillnad jämfört med nu. Då sprang det in maskerade män när vi satt och käkade lunch inför match och det kastades in oxhuvuden på match när vi mötte Dresden, säger han till Fotbollskanalen.

Forsberg har tidigare berättat om incidenten i en intervju med SportExpressen

Den svenske yttern säger att han förstår vad det är som gör att RB Leipzig kritiserats av supportrar till rivaliserande lag. Samtidigt blickar han framåt.

– Men samtidigt skapar vi en ny historik för den här föreningen. Nu får jag vara med och skriva ny historia, det är stort och det är jag stolt över.