Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han får sparken efter inlägget på Instagram

Cenk SahinFoto: JAN HUEBNER/HERKERT / IMAGO IMAGES / JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Turkiets president ErdoganFoto: OKSANA SKENDZIC/SIPA/SHUTTERSTOCK / OKSANA SKENDZIC/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

St Paulis turkiska spelare Cenk Sahin uttryckte sitt stöd till Turkiet efter invasionen av Syrien på Instagram. 

Därför väljer St Pauli nu att sparka honom. 

”De avgörande faktorerna är att han inte tog hänsyn till klubbens värderingar”, skriver klubben på sin hemsida.  

I förra veckan gick turkiska styrkor in i norra Syrien. Enligt presidenten Recep Tayyip Erdoğan för att ”skapa en säker zon för miljoner återvändande syriska flyktingar”.

– Syftet med offensiven är att Turkiet vill gå in i nordöstra Syrien, i de kurdkontrollerade områden, och försvaga Turkiets fiende nummer ett: kurdiska rebellgrupper, sa Expressens Kassem Hamadé, på plats vid den syriska gränsen.

Konflikten har redan kostat många människor livet. FN uppgav på fredagen att nära 300 kurdiska soldater dött i striderna, och båda sidor har drabbats av civila dödsfall. Hundratusentals personer har tvingats fly.

Visade sitt stöd för Turkiet - nu sparkas han

När den turkiska invasionen inledde så uttryckte St Paulis turkiska spelare Cenk Sahin sitt stöd till de turkiska trupperna på Instagram.  

”Vi står på vår heroiska militärs sida. Vi ber för er”, skrev han. 

Något som väckte stor vrede bland Hamburglagets supportrar. 

Under en match hängde de upp en banderoll med texten: ”Vi ber alla St Paulifans att visa kurderna att de inte är ensamma. Sahin, dra åt helvete”.

Samma dag släppte St Pauli ett pressmeddelande där de tog avstånd ifrån Sahins uttalande och att hans stöd för Turkiets offensiv utreddes internt. 

Nu meddelar St Pauli att Sahin sparkas. 

”Krigshandlingar är inget som är öppet för diskussion. Att utföra dem, eller visa sin solidaritet med dem, går stick i stäv med klubbens värderingar”, skriver de. 

https://twitter.com/ftamsut/status/1182582315656122369https://twitter.com/futbolarena/status/1182608291635105796