Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Smickrande att det kom in så stora bud”

Foto: DAMIR SAGOLJ / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NORDPHOTO / FABISCH / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: NORDPHOTO / EWERT / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Ludwig Augustinssons VM-succé gav honom ett nytt guldkantat kontrakt med Werder Bremen.

Trots att Fulham vara beredda att betala omkring 100 miljoner kronor för vänsterbacken blev han kvar i Bundesliga. 

Nu ser Augustinsson fram emot ligapremiären mot Hannover. 

– Vi fick en overkligt dålig start förra säsongen, det får inte hända igen, säger han. 

Ludwig Augustinsson var en nyckelspelare för Sverige under sommarens VM, var given på vänsterbacken och gjorde mål mot Mexiko i gruppspelet. 

Efter sommarens VM-succé var 24-åringen ett hett byte för flera klubbar i bland annat Premier League där Fulham var beredda att betala omkring 100 miljoner kronor för svensken. 

Fulham ville betala 100 miljoner 

Men Bremen nobbade alla bud som kom in, meddelade att svensken inte var till salu och förlängde i stället det nyskrivna kontraktet med ytterligare ett år. Det nya kontraktet gäller i fyra säsongen till. 

- Det känns bra att de ville förlänga. Vi hade ett samtal efter säsongen förra året där vi sa att vi skulle sätta oss ner efter VM. Sedan under VM kom det in stora bud, men Bremen sa nej. Samtidigt kände jag att det inte fanns någon anledning att lämna. 

- Jag såg också vilken satsning som skulle göras, vilka nyförvärv som kom in och kände att jag hade mer att ge här i Bremen. 

Var det smickrande när bland annat Fulham var beredda att betala så mycket pengar för dig?

- Ja, det är klart det var. Att klubbar är intresserade och att det kom in konkreta bud är ett kvitto på att man gjort något bra. Sedan kände jag som sagt att jag ville fortsätta göra poäng här, fortsätta att utvecklas och spela en större roll i laget. 

 - Både på och utanför planen. 

Foto: OB ED ZILWA / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST

Siktar på Europa-platserna

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

- Det är att kriga om en plats för att komma ut i Europa. Det är en hög målsättning och vi vet om att det finns väldigt många bra lag i ligan som också vill samma sak. 

Hur ser du på ligapremiären mot Hannover?

- Det blir lite av ett miniderby. Vi måste få en bättre start än tidigare säsonger. Förra året var det nästan overkligt och vi vann inte på de tio första matcherna, det får inte hända igen. 

- Förhoppningsvis kan vi ta tre poäng och få en bättre start på säsongen. Då tror jag att det kan bli en riktigt bra säsong för oss. 

Vad säger du om årets upplaga av Bundesliga?

- Den är bra, ligan håller hög klass. Generellt finns det många unga talangfulla spelare här, spelare som är riktigt bra. I Premier League känns det som det är mer etablerade spelare som är lite äldre. 

- Vi har också många svenskar här och man hoppas ju att några av dem kan få sitt genombrott i år. Vi har Felix Beijmo hos oss som har gjort det väldigt bra sedan han kom hit. Han har en hög potential men behöver så klart mer tid att anpassa sig till ligan och spelet här. 

- Sedan hoppas man så klart att Alexander Isak ska få spela i Dortmund, även om konkurrensen där är stenhård. Mikael Ishak i Nürnberg kan nog få en stor roll där och det kan nog gå bra för honom.

- Det vore bra för svensk fotboll och landslaget om fler lyckades här. 

Ludvig Augustinsson gjorde ett av målen mot Mexiko i sommarens VM-slutspelFoto: DAMIR SAGOLJ / REUTERS BILDBYRÅN

Apropå landslaget, vad säger du om att Andreas Granqvist fortsätter i Blågult?

- Jag blev otroligt glad när jag fick reda på det. Han betyder väldigt mycket för oss och har tagit ett fantastiskt ansvar sedan han blev lagkapten när Janne Andersson tog över. Det är grymt och han är ju sitt livs form just nu.

- Det är bara att gratulera Helsingborg som har en sådan spelare i laget. 

Alla spelare som var med i VM i Ryssland verkar fortsätta i landslaget, är du förvånad?

- Ja, lite kanske. Man trodde att några av de äldre kanske skulle sluta, som Granen till exempel. Men å andra sidan ser man hur kul alla tycker det är att vara med i landslaget just nu, så jag hade nog en liten tanke på att varken Seb, Granqivst eller Toivonen skulle sluta i landslaget. 

- Det betyder mycket att de fortsätter.