Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saknade 13 spelare – 16-åring debuterade

Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SCHAAD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON VIA WWW.I / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ACTIONPICTURES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Bayern München saknade 13 spelare.

Då föll mästarna på hemmaplan. 

Borussia Mönchengladbach vände och vann med 2-1.

Det var ett sargat Bayern München som tog emot mittenlaget Mönchengladbach på fredagskvällen. Bayern saknade hela 13 spelare på grund av covid-19, skador och landslagsuppdrag. 

Robert Lewandowski fanns dock med på planen. Och då gick det som det brukar – polacken hittade nätet efter 18 minuters spel.

Men roligare än så blev det inte för Lewandowski och hans lagkamrater. Gästande Borussia Mönchengladbach vände matchen på fyra minuter i mitten av första halvlek. Fler mål än så blev det inte, och Bayerns tredje förlust i ligan för säsongen var ett faktum.

Trots förlusten bjöd kvällen på minnesvärda scener för Bayerns supportrar. Paul Wanner, 16 år och 15 dagar gammal, fick hoppa in och blev därmed den yngsta spelaren någonsin att representera Bayern München i Bundesliga. 

Trots förlusten toppar Bayern München fortsatt ligan. I morgon har Dortmund chansen att minska Bayerns försprång till sex poäng i händelse av seger mot Eintracht Frankfurt. 

SportExpressen årskrönika 2021