Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sadio Mané klar för Bayern München – lämnar Liverpool

Foto: CORDON PRESS / CORDON PRESS/SIPA USA SIPA USA

Nu är det till slut officiellt.

Sadio Mané lämnar Liverpool, och skriver ett treårskontrakt med den tyska jätten Bayern München.

 – Det här är rätt tid för den här utmaningen, säger Sadio Mané till klubbens hemsida.

Det har varit ett hett samtalsämne den senaste tiden sedan ryktena tog fart att Sadio Mané närmade sig en övergång till Bundesliga och Bayern München.

Nu är det alltså officiellt. 

Bayern München bekräftade under onsdagen värvningen av den senegalesiske superstjärnan på sin hemsida, där man kommunicerar att 30-åringen är klar för att spela i klubben de närmaste tre åren.

”Fanns ingen tvekan”

På klubbens hemsida uttalar sig Mané om sitt beslut att välja spel i Bayern München, ett beslut som enligt honom själv var enkelt att fatta.

 – Vi hade många samtal och jag kände ett stort intresse från klubben från första början. Så det fanns ingen tvekan, det här är rätt tid för den här utmaningen. Jag ser fram emot att uppnå nya saker med den här klubben, även internationellt.

Sadio Mané har tidigare representerat klubbar som RB Salzburg och Southampton innan han tog sig vidare till Liverpool och nu Bayern München, i en affär där de tyska mästarna uppges betala omkring 32 miljoner euro, motsvarande cirka 320 miljoner kronor. 

 – Vi är övertygade om att Sadio Mané kommer att ge våra fans mycket glädje med hans spektakulära sätt att spela. Med spelare som honom är allt möjligt, menar målvaktslegendaren Oliver Kahn, som är VD för Bayern München.

Mané själv tog till Instagram för att tacka Liverpoolanhängarna för de sex år som han spenderat i klubben.

”Från botten av mitt hjärta vill jag säga tack. Ni var alltid där, både i bra och dåliga tider. Jag kommer aldrig glömma det här”, skriver han på sin Instagram.

Nya studien visar utbredda problemet – Fifa agerar: ”Oacceptabelt”