Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tjänar norska fonden på Håland

Haalands pappa spelade i Premier League. Har du koll på talangen?
Erling Braut Håland.Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN
Erling Braut Håland.Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN
Håland hjälper norrmännen att dryga ut pensionerna. Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Att det råder Erling Braut Håland-feber i fotbollsvärlden är det ingen tvekan om. Norrmannen har varit en fotbollsmässig dundersuccé sedan flytten till Tyskland. Men det stannar inte där – flytten har också inneburit 2,8 miljoner kronor till norska pensionärer. 

Att Norge är världens rikaste land, med världens största oljefond vet alla, men att de i januari 2020 skulle ha fotbollsvärldens hetaste unga anfallare var det nog ingen som trodde för ett år sedan. Erling Braut Håland har sedan flytten till Tyskland varit inget mindre än magnifik. Totalt har anfallaren spelat 59 minuter Bundesligafotboll. Under dessa minuter har han mäktat med 5(!) mål. 

Gåvan som fortsätter att ge

Hålands målskytte har gett eko i hela fotbollseuropa – men det slutar inte där. Enligt tyska Bild så är norska pensionsfonden minoritetsägare i Dortmund. Det betyder att ju bättre laget går – desto mer pengar till pensionärer i Norge. Och efter Hålands inträde går Dortmund riktigt bra. 

Enligt tidningen så har värdet gått upp med 2,8 miljoner kronor sedan Hålands flytt. 

Om Hålands pensionärsstöd fortsätter under lördagen i mötet med Sebastian Anderssons Union Berlin återstår att se. 

Ur ”SportExpressen TV:s ”Deadline day”-sändning

Expressens Therese Strömberg, Thomas Wilbacher och Anel Avdic i studion om de bästa värvningarna med timmar kvar av transferfönstret.