”Så jag får be om ursäkt till tittarna”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Situationen i fråga
Foto: Viaplay
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Thomas Müller såg ut att ha gett Bayern München ledningen. 

Men målet dömdes bort för offside efter VAR-granskning – en situation som skapade förvirring i Viaplays sändning. 

– Jag får be om ursäkt till tittarna, säger experten Bojan Djordjic. 

Bayern München vann med 2-0. 

Det var knappa kvarten in i matchen mellan Union Berlin och Bayern München som bollen letade sig fram till Serge Gnabry efter ett hörninlägg. Gnabry nickskarvade fram bollen till Thomas Müller som petade in 1-0 från nära håll. 

Bayern-spelarna jublade, medan Union Berlin protesterade. Målet godkändes till en början, men efter en VAR-granskning dömdes det bort för offside. 

Gnabry stod tydligt på rätt sida när han tog emot bollen, men Viaplays expert Bojan Djordjic var inte heller helt övertygad om att Müller varit offside. 

Bojan: ”Jag får be om ursäkt”

Efter några minuter hade han dock rett ut situationen, och vände sig till kommentatorn Niklas Holmgren. 

– Du vet Niklas, vi säger att spelarna är lite ringrostiga, men det är vi med. Jag har funderat på den situationen i 15-20 minuter nu. Lyssnat på när fåglarna kvittrar – och han tar ju den med huvudet. Det är därför VAR dömer bort det, vänsterfoten har ingenting med saken att göra. VAR gör ju rätt där. Så jag får be om ursäkt till tittarna, sa Djordjic. 

Holmgren var förlåtande gentemot sin expertkollega.

– Det är helt okej Bojan, sa Holmgren. 

Lewandowski och Pavard målskyttar

Innan den första halvleken var avklarad hade Bayern München tagit ledningen på ett annat sätt – Robert Lewandowski skickade nämligen in en straff i den 40:e minuten. Målet var polackens 26:e i Bundesliga den här säsongen – och 40:e totalt sett till alla tävlingsmatcher. 

I den 80:e minuten nådde Benjamin Pavard högst på en hörna och nickade snyggt in 2-0 till Bayern München – vilket också blev slutresultatet. 

Trepoängaren innebär att Bayern fortsatt är fyra poäng före Borussia Dortmund i tabellen.