Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Quaison mållös när Mainz vände underläge

Foto: POOLFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/POOLFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Inga mål, men väl delaktig i reduceringen som gav Mainz chansen att ta en viktig poäng.

Den togs.

Robin Quaison visade på nytt hur mycket han betyder för Bundesligaklubbens offensiva spel.

Mainz klarade 2–2 borta mot Köln.

Mark Uth slog in straffen som gav Köln 1–0 redan efter sex minuter. Florian Kainz nickade elegant in Dominick Drexlers högerinlägg tidigt i andra halvlek. Där och då såg bottenlaget Mainz att gå mot en klar förlust i återstarten av ligan inför tomma läktare i Köln.

Ett lyckat byte gav Mainz nytt hopp. Taiwo Awoniyi hade bara varit inne på planen i några minuter när han tryckte in reduceringen.

Bate Baku stod för passningen men det var Quaisons djupledsboll till Baku som slet isär hemmaförsvaret.

Landslagsstjärnan har en strålande säsong bakom sig i Mainz. Med tolv mål tillhör han skiktet av målskyttar strax under toppduon Bayern Münchens Robert Lewandowski (25 mål) och Leipzigs Timo Werner (21).

Quaison nära att avgöra

Matchens prestation gav kvitteringen i den 71:a minuten. Mittfältaren Pierre Kunde Malong avancerade, Kölnspelarna väntade sig en passning, men Malong fortsatte rakt fram och placerade in 2–2.

Mainz jakt på alla tre poängen och Quaisons strävan efter säsongens 13:e ligamål fortsatte. Det var nära att båda förhoppningarna slog in.

Quaison var inte långt borta från att slå i ett segermål, men Köln målvakt Timo Horn hann ut och täckte. Med poängen håller Mainz avståndet på fyra poäng till Fortuna Düsseldorf, som just nu ligger på negativ kvalplats.