Arjen Robben erkänner att flytten till Bayern München inte kändes rätt från början: "Det var ett svårt beslut. Real var störst i världen." Foto: VI IMAGESArjen Robben erkänner att flytten till Bayern München inte kändes rätt från början: "Det var ett svårt beslut. Real var störst i världen." Foto: VI IMAGES
Arjen Robben erkänner att flytten till Bayern München inte kändes rätt från början: "Det var ett svårt beslut. Real var störst i världen."  Foto: VI IMAGES
Arjen Robben efter Champions League-titeln 2013. Foto: BILDBYRÅNArjen Robben efter Champions League-titeln 2013. Foto: BILDBYRÅN
Arjen Robben efter Champions League-titeln 2013.  Foto: BILDBYRÅN
Arjen Robben under den något frustrerande tiden i Real Madrid innan han lämnade Spanien 2009. Det blev 45 matcher på två säsonger för holländaren. Foto: APArjen Robben under den något frustrerande tiden i Real Madrid innan han lämnade Spanien 2009. Det blev 45 matcher på två säsonger för holländaren. Foto: AP
Arjen Robben under den något frustrerande tiden i Real Madrid innan han lämnade Spanien 2009. Det blev 45 matcher på två säsonger för holländaren.  Foto: AP
Arjen Robben vann flera titlar med Chelsea under storsatsningen tillsammans med José Mourinho 2004-2007. Foto: REBECCA NADEN / PA-EMPICS SCANPIX SWEDENArjen Robben vann flera titlar med Chelsea under storsatsningen tillsammans med José Mourinho 2004-2007. Foto: REBECCA NADEN / PA-EMPICS SCANPIX SWEDEN
Arjen Robben vann flera titlar med Chelsea under storsatsningen tillsammans med José Mourinho 2004-2007. Foto: REBECCA NADEN / PA-EMPICS SCANPIX SWEDEN

Robben: "Var ett steg bakåt att lämna Real"

Publicerad

Arjen Robben har gjort succé i Bayern München sen flytten från Real Madrid 2009.

Men nu erkänner holländaren att flytten kändes som en nedgradering.

– Bayern hade inte vunnit något stort internationell på många år. Då kändes det som ett steg bakåt i min karriär, säger Robben till uefa.com.

Arjen Robben tvingades att titta på från läktaren när Bayern München slog PSG i avslutande gruppspelsmatchen i Champions League på tisdagskvällen. Holländaren har inte kunnit spela sedan den 21 november på grund av en vadskada.
För Uefa har Robben nu reflekterat över sin tid och sina triumfer i Bayern München - och den svåra flytten från Real Madrid 2009.
– Då kändes det som ett stek bakåt i min karriär. Bayern hade inga stora framgångar internationellt innan jag kom dit och mitt mål var ju att spela på den absolut högsta nivån, vilket var att vinna Champions League, säger Robben till uefa.com.
– Det var ett väldigt svårt beslut att lämna Madrid. Real var en av de absolut största klubbarna i världen. Det fanns ingen återvändo när jag lämnade.

Robben avgjorde Champions League-finalen

Men 33-åringen skulle få sin Champions League-titel när han avgjorde för Bayern München mot Dortmund i finalen 2013 i den sista minuten.
Och det har blivit en hel drös andra troféer för den inåtvikande vänsterfotaren. Bland annat sex ligatitlar, årets spelare i Bundesliga och seger i VM för klubblag.
– Flytten till Bayern gick bra. Min önskan var att få arbeta med Louis van Gaal. Det var den bästa tiden i min karriär.

Robben spelade endast 45 matcher på två säsonger för Real Madrid. Han värvades 2007 från Chelsea där han också blandade spektakulära insatser med bleka framträdanden under klubbens första storhetstid med José Mourinho som manager.

Arjen Robben i Bayern München

6 Bundesliga-titlar

4 Tyska cupen-titlar

1 Champions League-titel

1 titel i VM för klubblag

1 Uefa Supercup-titel

1 Årets spelare Bundesliga

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag