Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robben: "Var ett steg bakåt att lämna Real"

Arjen Robben erkänner att flytten till Bayern München inte kändes rätt från början: "Det var ett svårt beslut. Real var störst i världen." Foto: VI IMAGES
Arjen Robben efter Champions League-titeln 2013. Foto: BILDBYRÅN
Arjen Robben under den något frustrerande tiden i Real Madrid innan han lämnade Spanien 2009. Det blev 45 matcher på två säsonger för holländaren. Foto: AP
Arjen Robben vann flera titlar med Chelsea under storsatsningen tillsammans med José Mourinho 2004-2007. Foto: REBECCA NADEN / PA-EMPICS SCANPIX SWEDEN

Arjen Robben har gjort succé i Bayern München sen flytten från Real Madrid 2009.

Men nu erkänner holländaren att flytten kändes som en nedgradering.

– Bayern hade inte vunnit något stort internationell på många år. Då kändes det som ett steg bakåt i min karriär, säger Robben till uefa.com.

Arjen Robben tvingades att titta på från läktaren när Bayern München slog PSG i avslutande gruppspelsmatchen i Champions League på tisdagskvällen. Holländaren har inte kunnit spela sedan den 21 november på grund av en vadskada.
För Uefa har Robben nu reflekterat över sin tid och sina triumfer i Bayern München - och den svåra flytten från Real Madrid 2009.
– Då kändes det som ett stek bakåt i min karriär. Bayern hade inga stora framgångar internationellt innan jag kom dit och mitt mål var ju att spela på den absolut högsta nivån, vilket var att vinna Champions League, säger Robben till uefa.com.
– Det var ett väldigt svårt beslut att lämna Madrid. Real var en av de absolut största klubbarna i världen. Det fanns ingen återvändo när jag lämnade.

Robben avgjorde Champions League-finalen

Men 33-åringen skulle få sin Champions League-titel när han avgjorde för Bayern München mot Dortmund i finalen 2013 i den sista minuten.
Och det har blivit en hel drös andra troféer för den inåtvikande vänsterfotaren. Bland annat sex ligatitlar, årets spelare i Bundesliga och seger i VM för klubblag.
– Flytten till Bayern gick bra. Min önskan var att få arbeta med Louis van Gaal. Det var den bästa tiden i min karriär.

Robben spelade endast 45 matcher på två säsonger för Real Madrid. Han värvades 2007 från Chelsea där han också blandade spektakulära insatser med bleka framträdanden under klubbens första storhetstid med José Mourinho som manager.

Arjen Robben i Bayern München

6 Bundesliga-titlar

4 Tyska cupen-titlar

1 Champions League-titel

1 titel i VM för klubblag

1 Uefa Supercup-titel

1 Årets spelare Bundesliga

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!