Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Placerar Forsberg i Bayern München

Emil Forsberg och Julian Nagelsmann.
Foto: ANNEGRET HILSE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: KEVIN VOIGT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Julian Nagelsmann lämnar RB Leipzig för Bayern München.

Följer Emil Forsberg med?

Den tyska sajten TZ spekulerar i svenskens framtid och placerar honom i jätteklubben. 

I dagarna stod det klart att den 33-årige tränaren Julian Nagelsmann går från RB Leipzig till Bayern München.

En kostsam rekrytering.

Enligt tyska Kicker betalar Bayern München närmare 250 miljoner kronor för den unge tränaren, vilket innebär en kross av transferrekordet när det kommer till fotbollstränare. Under de senaste åren har RB Leipzig etablerat sig i Bundesligas toppskikt och förra våren spelade man semifinal i Champions League.

Nu kan laget splittras.

Sajten TZ spekulerar i vad Nagelsmanns övergång kan få för konsekvenser för Leipzig, även på planen. En bantning av truppen sägs vara aktuell och där kommer namn som Marcel Sabitzer och Emil Forsberg in i bilden.

Den svenske landslagsstjärnan, som har spelat i klubben sen 2015, har varit med på hela resan från andradivisionen till Europas toppskikt och har nu ett år kvar på sitt kontrakt.

”Kan bli offer för Nagelsmanns kupp”

Enligt TZ är han en spelare som skulle kunna följa Nagelsmann till Bayern München.

Varför? Sajten kommer med ett par argument.

För det första ifrågasätter man om Forsberg, som fyller 30 i höst, har motivationen för att ännu en gång börja om på ny kula med en ny tränare. För det andra argumenterar man för att Forsbergs nästa kontrakt troligtvis kommer vara hans sista stora i karriären och han har tidigare sagt att han har ambitioner för att spela för en större klubb.

”Den starke dribblern har tidigare kopplats ihop med Bayern München, inte minst på grund av hans staka facit mot sin favoritmotståndare. På tio försök har Forsberg gjort tre mål och fyra assist”, skriver TZ.

Man tror också att Emil Forsberg skulle tillföra en ny dimension till Bayern Münchens spel.

”Som tia kan Forsberg implementera nya element som kompletterar Bayerns snabba yttrar. Sommarens silly season har inte ens börjat, men det kommer bli spännande de närmaste veckorna och spelare i Bayern kan komma att bli offer för Nagelsmanns kupp”.


Se alla Emil Forsbergs mål från säsongen