Foto: IMAGO/EßLING / IMAGO/EßLING IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO/EßLING / IMAGO/EßLING IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO/EßLING / IMAGO/EßLING IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: FREY-PRESSEBILD/DEINES / IMAGO/THOMAS FREY IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: FREY-PRESSEBILD/DEINES / IMAGO/THOMAS FREY IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: FREY-PRESSEBILD/DEINES / IMAGO/THOMAS FREY IMAGO SPORTFOTODIENST

Parodi i Tyskland – gjorde mål i halvtid

Publicerad

Bisarra scener mellan Mainz och Freiburg.

Hemmalaget tog nämligen ledningen... under halvtidsvilan – efter ett kontroversiellt videogranskningsbeslut.

– Vi var redan inne i omklädningsrummet, säger Freiburgs sportchef Jochen Saier.

 

Se situationen i spelaren ovan.

Robin Quaison spelade hela matchen när Mainz vann med 2-0 hemma mot Freiburg under måndagskvällen. 

Men det är knappast resultatet som tidningarna baserar sina rubriker på. Nej, i stället handlar det om vilda protester från fansen och om ett kontroversiellt domslut.

Protesterna bottnade i fansens stora besvikelse över att fotbollsförbundet börjat schemalägga Bundesliga-matcher på måndagar. Över hela Tyskland har besvikna supportrar visat sitt missnöje och på Opel Arena i Mainz kastade fans in stora mängder toalettpapper på planen vid två tillfällen.

Den andra gången för att försena avsparken i den andra halvleken.

Strax innan inträffade något ännu märkligare.

Mainz ledde nämligen matchen med 1-0 när den andra halvleken drog i gång. Detta utan att ha gjort mål i den första halvleken.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger. 

Sportchfen: "Inne i oklädningsrummet"

Hur det gick till?

Domaren hade blåst av den första halvleken och spelarna hade lämnat planen då spelarna plötsligt kallades tillbaka in på planen. Efter att ha använt sig av videogranskning hade domaren nämligen bestämt sig för att tilldela hemmalaget en straffspark.

Pablo De Blasis var dock iskall och förvaltade den på bästa sätt. Freiburgs sportchef Jochen Saier kunde inte tro sina ögon.

– VI var redan inne i omklädningsrummet när domaren kom och kallade tillbaka spelarna. Det var bara att acceptera, säger han enligt tidningen Bild, som beskriver situationen som "vansinnig".

Tidningen skriver:

"Det första målet gjordes – och det här är inget skämt – i halvtid. Det här har aldrig hänt tidigare under Bundesligas 55 år långa historia".

 

LÄS MER: Se Bundesliga gratis – här är veckans matcher. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag