Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappans ilska efter utskällda tv-bilderna

Erling Haaland efter segern mot Schalke 04.
Foto: Viaplay
Erling Haaland.
Foto: MARTIN MEISSNER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har stormat kring Erling Haaland, 19, sen den omtalade tv-intervjun.

Nu försvaras han av sin pappa.

– Erling måste få vara sig själv. Jag vill inte att han ska vara någon robot, säger Alf-Inge Haaland i podcasten ”Pod save the ball”.

Den norske supertalangen låg bakom det mesta när Borussia Dortmund körde över Ruhr-rivalen Schalke med 4-0 i den tyska omstarten.

Hans 41:a mål på 34 matcher den här säsongen.

Ändå hamnade hans sjuka målform i skuggan av en helt annan sak efteråt. Den efterföljande tv-intervjun med Erling Haaland fick stor spridning på sociala medier och efter det följde en debatt om norrmannens attityd gentemot journalister.

Vad som sades i klippet?

Reportern: Efter slutsignal gick du och dina lagkamrater mot ståplats, där den berömda ”gula väggen”, givetvis, var tom i dag. Varför gjorde ni så?

Haaland: Varför inte?

Reportern: Var det något budskap ni ville skicka ut?

Haaland: Ja.

Reportern: Vill du berätta vad budskapet var?

Haaland: Till mina fans.

Reportern: De betyder allt för dig och Borussia Dortmund?

Haaland: Så är det.

Haaland sågades i England efter tv-bilderna

Sky Sports-profilen Jacqui Oatley, som bland annat programleder Sunday Supplement, såg klippet och riktade stark kritik mot Haaland.

– Jag blev chockad. Jag tror aldrig att jag har hört en 19-åring prata så. Det är väldigt ovanligt för en stor stjärna som är van vid att göra många intervjuer. Det var den största kvällen i hans liv och reportern vill bara att han skulle dela med sig av sina känslor. Fräckheten var en chock för mig, sa hon till VG.

Tv-kollegan Piers Morgan på Twitter:

”Hmmmmm, jag skulle säga att han saknar vanligt hyfs. Du är en bra spelare, unge man, men din arrogans gentemot media är skrämmande”.

Den tidigare landslagsspelaren Jan Åge Fjörtoft påvisade snabbt att den virala intervjun bara var en utklippt del av en längre intervju med Haaland.

”Bara så ni vet. Några kritiserar Erling Haaland efter intervjun och jag respekterar att det finns olika åsikter. Men snälla, titta på hela intervjun innan du bildar dig en uppfattning. Och inte det redigerade klippet som har skickats runt”, skrev han på Twitter.

Alf-Inge Haaland om omtalade klippet

Och det är också i Fjörtofts podcast ”Pod save the ball” som 19-åringens pappa, den forne Premier League-spelaren Alf-Inge Haaland, nu kommenterar helgens stora snackis i fotbollsvärlden.

Han verkar ta det med ro.

– Jag känner Erling ganska bra. Då och då kan han verka arrogant i sina svar, men den här gången tycker jag att han gjorde det bra. Erling måste få vara sig själv. Jag vill inte att han ska vara någon robot, varken på planen eller i intervjuer, säger han.

Han fortsätter:

– Det var en lång intervju som han gjorde. När jag läste kritiken kunde jag inte förstå den. Men sen förstod jag att det handlade om ett klipp från slutet. Hade det varit det enda som han sagt i intervjun hade jag kunnat förstå den (kritiken) men det var det inte.