På plats i Barcelona för att diskutera framtiden

Striden om Erling Haaland intensifieras. 

Nu ger sig Barcelona in i kampen om den norska superstjärnan. 

Spanska Sport.es skriver att Mino Raiola och Haalands far landade i den katalanska huvudstaden under torsdagen för att diskutera norrmannen framtid. 

Erling Haaland är en av världens hetaste anfallare och öser in mål i Borussia Dortmund, men i sommar är chansen stor att norrmannen lämnar Bundesliga. Tidigare har det rapporterats om Manchester City och Paris Saint-Germain ska vara sugna på att knyta till sig den stora talangen. 

Men nu ger sig även Barcelona in i jakten på supernamnet. Den spanska tidningen Sport.es rapporterar om att norrmannens agent Mino Raiola och far, Alf-Inge Haaland, är på plats på den spanska kusten för att träffa Barcelonas president Joan Laporta. 

Raiola i Barcelona

Sky-journalisten Fabrizio Romano bekräftar uppgifter och skriver att Raiola befinner sig i Barcelona just nu för att prata om Haalands framtid. 

”Racet är öppet och många klubbar är involverade”, skriver tranfergurun på Twitter. 

Borussia Dortmund värvade Erling Braut Haaland från RB Salzburg för drygt 220 miljoner kronor förra vintern och är villigt att sälja honom i sommar om man får in bud på 180 miljoner euro (drygt 1,8 miljarder kronor).

Dortmund bekräftar samtal med Raiola

Vidare skriver Fabrizio Romano att mötet var en första kontakt där Barças nyvalde president Joan Laporta klargjorde sitt intresse. Haalands reprenstanter lämnade mötet med positiva känslor. De planerar dock att besöka fler klubbar den närmsta tiden. 

Samtidigt bekräftar Dortmunds sportchef Michael Zorc att han samtalat med Raiola under onsdagen och gjort klart att man tänker ta rejält betalt för att släppa Haaland redan i sommar. 

– Jag pratade med Raiola i går och gjorde vår ståndpunkt väldigt tydlig, säger Zorc till tyska Sky Sports