Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar sonens udda rutin – för att bli bäst

Foto: REVIERFOTO / STELLA PICTURES/DDP IMAGES REVIERFOTO
Foto: Friso Gentsch / TT NYHETSBYR¿N

Vill du besöka Erling Braut Haaland och surfa runt på hans wifi? 

Glöm det, åtminstone efter klockan tio.

20-åringens pappa berättar att inga detaljer lämnas åt slumpen i jakten på att bli en bättre fotbollsspelare.

– Om han tycker att det hjälper honom, varför inte?, säger Alf Inge Haaland.

Erling Braut Haaland har nog inte gjort någon besviken i inledningen av säsongen 2020/2021. Norrmannen har gjort fem mål på lika många matcher i Bundesliga för Borussia Dortmund och i Champions League har det blivit fyra mål på tre matcher.

Men få är nog förvånade.

Förra säsongen gjorde Haaland 44 mål på 40 matcher för Borussia Dortmund och Red Bull Salzburg och nu berättar hans pappa Alf Inge Haaland om sonens ständiga jakt efter att bli en bättre fotbollsspelare.

– Om han tror på något så kör han på det, säger han till ESPN.

Vad tror då Erling Braut Haaland på? 

Erling Braut Haaland ordnade egna träningar

Han tränar hemma tillsammans med en personlig tränare som coachar honom via FaceTime, han mediterar när han känner att han behöver det, han sover minst nio timmar varje natt och bär glasögon med blåljusfilter när han tittar på skärmar.

Dessutom stänger han av sitt wifi klockan tio på kvällen för att kunna sova så bra som möjligt. Då får hans pappa sätta på mobildata på telefonen när han är på besök.

– Jag är inte säker på att han har bevisat att det kan vara dåligt om han har på sitt wifi men om han tycker att det hjälper honom, varför inte?, säger Alf Inge Haaland.

Erling Braut Haaland berättar för ESPN att han alltid längtade efter helgerna när han var liten, för då fick han spela fotboll. Och när han och hans vänner organiserade egna träningar förstod Alf Inge Haaland hur långt det kunde bära.

– Jag insåg att jag inte behövde pressa honom när han var 11-12 år och allt brukar vara mer intressant än att träna. Men han var fortfarande angelägen att bli bättre. De tog med mackor och var där hela helgen. De gjorde allt själva.