Han lämnar Leipzig – tar över Bayern München

Foto: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON VIA WWW.IMA / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: THORSTEN WAGNER / STELLA PICTURES/DDP IMAGES SVEN SIMON

Bayern München har fått sin nya tränare.

Julian Nagelsmann lämnar Leipzig och blir enligt uppgift den dyraste tränarövergången genom tiderna.

– Jag lämnar med ett tungt hjärta, säger Nagelsmann.

Häromveckan meddelade Bayern Münchens tränare Hansi Flick att han lämnar klubben efter säsongen, trots att storlaget stormar mot en ny Bundesliga-titel.

Sedan dess har det ryktats om att Bayern München velat plocka in huvudtränaren från deras rival, Julian Nagelsmann i Leipzig.

Nu är det klart.

Leipzig meddelar på sin hemsida att 33-årige Nagelsmann kommer leda Bayern München från och med nästa säsong.

– Leipzig är något speciellt, men ändå lämnar jag. Jag har aldrig gjort en hemlighet av det faktum att jag lockats av jobbet som tränare för Bayern München och att jag gärna skulle ta jobbet om jag fick möjligheten, säger Julian Nagelsmann.

Blir dyraste tränaren genom alla tider

Enligt den väletablerade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano blir Nagelsmann den dyraste tränarövergången i historien. Bayern München ska betala minst 250 miljoner kronor för kontraktet som sträcker sig till sommaren 2026.

– Jag lämnar med ett tungt hjärta. Jag har fått träna ett fantastiskt lag som givit mig de bästa förutsättningarna för att arbeta framgångrikt, säger Julian Nagelsmann.

Den tyske tränaren tog över Leipzig sommaren 2019 och har ledde laget till semifinal i Champions League första säsongen. Leipzig ligger tvåa i Bundesliga, sju poäng bakom Bayern München.