Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny smäll för Guidetti – borta på obestämd tid

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS NICKL /EIBNER-PRESSEFOTO VIA WW / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ANDREAS NICKL /EIBNER-PRESSEFOTO VIA WW / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

John Guidetti har spelat en match sedan han lämnade spanska Alavés för tyska Hannover i mitten av januari.

Svensken fanns inte med senast mot Wehen Wiesbaden och nu står det klart att han blir borta på obestämd tid. 

Guidetti hade knappt hunnit landa i Tyskland förrän olyckan var framme. Svensken fanns med från start i förlustmatchen mot Regensburg (0–1) och efteråt var tränaren, Kenan Kocak, besviken på lagets insats. 

– Prestationen, särskilt under andra halvleken var inte bra, vi måste prata om det. Vi kan inte agera på det sättet, säger han till lokaltidningen NDR.

Det skulle dock visa sig att olyckan, under Guidettis första tid i klubben, inte skulle stanna vid 0–1-förlusten i debutmatchen. Under uppvärmningen inför den senaste matchen mot Wehen Wiesbaden linkade svensken av uppvärmningen.

– Han ville verkligen spela, men risken var för stor att något skulle kunna hända, säger tränaren Kenan Kocak till Hannoversche Allgemeine.

John Guidetti missar Greuther Fürth

Nu står det klart att 27-åringen ådragit sig en vadskada – och missar helgens möte med Greuther Fürth, enligt tyska Bild Zeitung, som skriver: 

”Tre undersökningar på tre dagar renderade i ett nedslående resultat: Guidetti spelar inte mot Fürth. Det finns ingen exakt diagnos.”

Som om det inte var nog för Hannover linkade försvarschefen Marcel Franke också av från uppvärmningen senast.

John Guidetti bytte klubb i mitten av januari för att få speltid och öka hans chanser att komma med i Sveriges trupp till sommarens EM-slutspel.