Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nents rekordavtal för att visa Bundesliga

Foto: RALFIBING / WITTERS BILDBYRÅN
Martin Åslund är en av Nents fotbollsexperter
Foto: Pressbild Nent Group / Nent Group

Nordic Entertainment Group (Nent) har förlängt rättigheterna med Bundesliga.

Det nya avtalet är rekordlångt och sträcker sig till 2029.

– Bundesliga är en gigant i fotbollssammanhang, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Sverige i ett uttalande.  

Avtalet som Nordic Entertainment Group (Nent) har skrivit med Bundesliga är det längsta medierättighetsavtalet som Bundesliga någonsin har skrivit. I det nya kontraktet kommer Viaplay att sända playoff-spel, Bundesliga 2 samt den tyska Supercupen.

Den tyska fotbollen har många svenska spelare, bland annat landslagsstjärnorna Robin Quaison och Emil Forsberg.

– Ur ett blågult perspektiv har Bundesliga varit högintressant sedan tidigt 70-tal med en rad svenska storstjärnor som proffs där det i nutid är störst fokus på landslagsstjärnorna Emil Forsberg och Robin Quaison. Och från en internationell synvinkel så är norrmannen Erling Haaland den mest spännande av samtliga nya stjärnor på fotbollshimlen, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Sverige i ett uttalande.

Avtalet mellan Nent och Bundesliga innefattar sammanlagt nio länder, förutom, Sverige och övriga Norden även Estland, Lettland, Litauen och Polen.