Thomas Müller är en av Tysklands absolut största fotbollsspelare just nu. Foto: Peter Kneffel / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNThomas Müller är en av Tysklands absolut största fotbollsspelare just nu. Foto: Peter Kneffel / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Thomas Müller är en av Tysklands absolut största fotbollsspelare just nu. Foto: Peter Kneffel / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här med frun Lisa...Här med frun Lisa...
Här med frun Lisa...
...som nu blir ny ägare till hästen Falcon....som nu blir ny ägare till hästen Falcon.
...som nu blir ny ägare till hästen Falcon.

Müllers lyxgåva till frun – köpt i Tranås

Publicerad

Fotbollsproffset och Bayern München-stjärnan Thomas Müller ville överraska sin fru Lisa.

Hur han gick till väga?

Jo, han vände sig till småländska Tranås - och köpte dressyrhästen Falcon.

– Det var en lite speciell kund förstås, säger säljaren Sophia Skobe Rosén.

Fotbollsstjärnan Thomas Müller, 27, ville göra något extra för sin fru Lisa.

Lisa, som Thomas varit tillsammans med under en lång tid och gifte sig med 2011, är en professionell dressyrryttare, och hon blev nog mycket glad för den överraskning hon fick i januari.

Müller, som vunnit det mesta inom fotbollen, bland annat Champions League och VM-guld med Tyskland 2014, hade nämligen vänt sig Stall Säthälla på det småländska Höglandet för att köpa sexårige hästen Falcon, vilket Tranås Tidning först berättade.

"Var nog tänkt som en julklapp"

En speciell affär för stallet i Tranås.

– Jag kan inte nämna så mycket detaljer om själva affären, men visst blev jag lite förvånad, säger Sophia Skobe Rosén, som driver stallet.

– Det var nog tänkt som en julklapp. Jag vet att de hade letat häst ett tag, och affären blev klar i januari.

Hur hade de fått upp ögonen för Falcon?

– Jag tror att de hade sett filmklipp på honom på våra Facebook-sidor. Såna här hästar går ju inte via annonser eller så. Jag förstod att Lisa hade blivit förtjust. De kallade honom "the black beauty".

 

 

LÄS MER: Hasse Backe byter tv-kanal igen: "Klart lockande"


"Speciell affär för oss förstås"

Hästen visades senare på plats i Tyskland, och med för provridning var Isabell Werth, världsetta inom dressyr.

– Det var många provridningsturer. Det var en lite speciell affär för oss förstås, men jag kan inte berätta några detaljer av respekt för kunden, säger Skobe Rosén.

Thomas Müller ska själv ha ett väldigt stort intresse för hästar, och hustrun Lisa har enligt The Sun tidigare sagt att fotbollsstjärnan “vet mer om hästar än fotboll”.

– Jag tycker mycket om det. De får mig att känna mig bekväm. Deras attityd, hur de ser ut och hur de lever. Det är enkelt att slappna av runt hästar, ska Thomas Müller ha sagt tidigare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag