Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klassiska klubben åker ur efter 40 år

Foto: SASCHA STEINBACH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NORDPHOTO GMBH / KOKENGE VIA WWW.IMAGO-IM / IMAGO IMAGES/NORDPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Ludwig Augustinsson eller Sebastian Andersson?

En svensk skulle åka ur Bundesliga och efter stort drama blev det Ludwig Augustinsson som fick se sitt lag åka ut från läktaren.

Det innebär att Werder Bremen åker ut för första gången på 40 år.

Ludwig Augustinsson satt skadad på läktaren och Oscar Wendt hoppade in i slutet av dramat i den sista Bundesliga-omgången.

Augustinssons Werder Bremen var chanslöst och föll med 4-2 hemma mot Wendts Borussia Mönchengladbach. Därmed fick Werder Bremen förlita sig på att Köln inte skulle vinna hemma mot Schalke 04.

Vid händelse av en Köln-seger skulle Werder Bremen åka ner under sträcket och i den 76:e minuten gav Sebastian Andersson Köln ledningen mot Schalke 04. Svensken blev dock blåst på hjälterollen efter en VAR-granskning och i stället fick han fira när lagkamraten Sebastiaan Bornauw avgjorde med fyra minuter kvar till full tid.

Werder Bremen åker ur Bundesliga

Werder Bremens förlust i kombination med Kölns seger gör att laget åker ur Bundesliga och spelarna deppade på planen efter matchen.

– Det är nästan apatiska ageranden på alla människor runtom här efter den tunga, tunga förlusten, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viaplay.

Köln tvingas kvala sig kvar i Bundesliga och där ställs laget mot antingen Holstein Kiel eller Greuter Fürth.

Samtidigt som de andra svenskarna kämpade om kontraktet gjorde Robin Quiason ett mål och en assist för Mainz när laget vann med 3-2 på bortaplan mot Wolfsburg.