Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lennart Thy hyllas som en hjälte: ”Han kan rädda liv”

Lennart Thy.Foto: IMAGO/PRO SHOTS / IMAGO/PRO SHOTS IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO/PRO SHOTS / IMAGO/PRO SHOTS IMAGO SPORTFOTODIENST

VVV Venlos tyska anfallare Lennart Thy missar helgens match mot PSV. 

Anledningen? Han ska donera sitt blod till en leukemipatient. 

Något Thy hyllas stort för. 

Lennart Thy är inte ett namn som alla känner till. Den 26-åriga anfallaren sågs i unga år som en stor talang i Werder Bremen. Efter några framgångsrika år i ungdomslaget samt det tyska U17-landslaget (15 mål på 26 matcher) så fick Thy chansen med seniorlaget år 2010. 

Han var en del av Bundesligaklubben fram till 2012 då han lämnade för St Pauli där han spelade i fyra säsongen innan han återvände till Werder Bremen. 

Den här säsongen tillhör han holländska VVV Venlo. 

Missar match - för att donera sitt blod

Han har spelat 20 matcher och gjort fyra mål för klubben. Men det är för något som rör honom utanför fotbollen som nu gör att Thy uppmärksammas medialt i hela Europa. 

I ung ålder registrerade sig Thy som donator i Tyskland och nu har det visat sig att hans DNA matchar med en leukemipatient. Därför reser Thy nu till tyskland för att donera blod och kommer att vara frånvarande en vecka, vilket gör att han bland annat missar helgens match mot PSV. 

"Lennart kan rädda liv. VVV Venlo har självfallet gått med på att samarbeta med Lennart och sjukvården i den här speciella situationen. Chansen att DNA matchar är väldigt liten och skapar en exceptionell situatione", skriver klubben på sin hemsida

https://twitter.com/vvvvenlo/status/973189556685197315

Thy hyllas för sitt beslut

Thy hyllas nu för sitt beslut att donera sitt blod till en cancersjukpatient. 

"Du är en stor hjälte", skriver journalisten Tim Geurts på Twitter

"Väldigt fint av Lennart Thy och andra som honom som väljer att vara donatorer", skriver Eindhoven Dagbladreportern Rik Elfrink.