Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Bayern: ”Vill göra något annat”

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har ryktats en tid. 

Nu bekräftar Robert Lewandowski att han inte kommer att förlänga kontraktet med Bayern München. 

– Bägge sidor måste tänka på framtiden, säger Robert Lewandowski till tyska Sky Sports. 

Skyttekungen Robert Lewandowski har den senaste tiden kopplats samman med en flytt från de tyska mästarna FC Bayern München. Polacken har uppgetts frustrerad över att Bayern München än inte inlett några kontraktsförhandlingar. 

Efter Bayern Münchens kryss i den sista omgången av Bundesliga var anfallaren länge kvar på planen och tackade fansen. Sedan berättade den polske skyttekungen att han önskar lämna klubben.

– Jag kan bekräfta att jag har pratat med Hasan (Salihamidzic, sportchef) och informerat honom om att jag beslutat mig för att inte förlänga mitt avtal med FC Bayern, säger Lewandowski till tyska Sky Sports. 

Bekräftar: ”Vill lämna”

Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic bekräftar att han haft ett samtal med Lewandowski. 

– Han har sagt att han inte kommer att acceptera ett nytt kontrakt och att han vill lämna klubben. Han sa att han vill göra något annat. Men vår inställning har inte förändrats. Han har kontrakt till 30 juni 2023, det är fakta, säger han till Sky. 

Bayern München står nu inför valet att sälja stjärnan till sommaren eller se honom lämna klubben gratis nästa sommar. Tidigare i veckan rapporterade Bild att München kräver mellan 360 och 420 miljoner kronor för spelaren och Barcelona har pekats ut som nästa klubbadress. 

– Jag har sagt att om ett bud kommer måste vi överväga det, även för klubbens skull. Bägge sidor måste tänka på framtiden, säger Lewandowski.