Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Forsberg missar: 'Gränsen är nådd'

Publicerad

RB Leipzigs fortsatta spel i Champions League hänger på en skör tråd. 

Och nu har klubben drabbats av ett mardrömsbesked: nyckelspelaren Emil Forsberg är skadad. 

RB Leipzig åkte på en riktig pangsmäll mot Hoffenheim i helgen. Slutsiffran skrevs till 0-4 – och efterspelet blev inte mycket roligare för Leipzigs del. 

Två spelare fördes till skadelistan efter matchen: backen Dayot Upamecano och Emil Forsberg. Den sistnämnde lider av smärtor i en magmuskel och kommer inte att kunna spela i kvällens match mot Besikats, uppger tyska Bild

"Vi ska köra"

Tränaren Ralph Hasenhüttl menar att skadorna är en konsekvens av det höga matchtempot. 

– Vi har spelat 21 matcher på fyra månader, och lägger man till landslagssamlingarna så blir det 27 matcher. Gränsen är nådd, säger Hasenhüttl. 

Leipzig ligger på tredje plats i sin grupp i Champions League. Kvällens motståndare Besiktas leder på elva poäng, medan Porto och Leipzig har sju poäng vardera.

– Vi ska köra för fullt. Nu får vi se vad som händer, säger Hasenhüttl. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag