Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅNFoto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Kravet på klubben: värva storstjärnan

Publicerad

Bayern München-esset Thiago Alcantara kan vara på väg till Manchester City.

Enligt Daily Mail har Pep Guardiola krävt ledningen att få förstärka med mittfältsstjärnan.

Nu ska engelska storklubben vara på väg att lägga ett bud på stjärnan på 50 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 600 miljoner kronor.

Manchester Citys mittfält är byggt kring 32-årige David Silva, 32-årige Fernando Luiz Roza och 34-årige Yaya Touré. Nu menar lagets tränare Pep Guardiola att man är i stort behov av en föryngring, skriver brittiska Daily Mail.

– Nästa säsong kommer David kanske inte spela varje match, därför måste vi ha en bredd i laget, har Guardiola tidigare sagt om Silva.

Enligt tidningen pressar Guardiola nu Manchester Citys ledning hårt för att gå efter kvalitet snarare än kvantitet på sommarns transfermarknad. 

Önskevärvningen ska vara Thiago Alcantara.

 

LÄS MER: Guardiola: "Vi har blivit erbjudna att köpa Pogba från United" 

 

Har tidigare tränats av Guardiola

Alcantara är en fast punkt i det spanska landslaget och spelar för närvarande i tyska Bayern München. 27-åringen har tidigare tränats av Guardiola i Barcelona, och det var även Guardiola som värvade mittfältaren till Bayern.

Enligt Daily Mail planerar City nu att lägga ett bud på stjärnan på 50 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 600 miljoner kronor.

Alcantaras nuvarande kontrakt med Bayern München sträcker sig till och med säsongen 2021.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger

LÄS MER: Se Bundesliga gratis – här är veckans matcher

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag