Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kräver 200 miljoner i egen ficka vid affär

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Mino Raiola.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I veckan träffade superagenten Mino Raiola och Alf-Inge Haaland FC Barcelona. 

Om klubben värvar Erling Braut Haaland finns det tunga ekonomiska krav som ska mötas, rapporterar engelska tidningen Mirror

200 miljoner var till Raiola och Haalands pappa, och Leo Messi måste stanna i Barcelona uppges vara en del av kravlistan. 

Det har varit mycket spekulationer kring var den norska stjärnanfallaren Erling Braut Haaland ska ta vägen. Många klubbar har visat intresse för 20-åringen och i veckan var Haalands agent Mino Raiola tillsammans med pappa Alf-Inge Haaland i Barcelona på möte. 

Raiola är en eftertraktad agent, som bland annat har fotbollsstjärnan Paul Pogba i sitt stall. Och smakar det så kostar det. Enligt Mirror har Raiola höga ekonomiska krav på en potentiell övergång för Haaland till Barcelona. Bland annat kräver man en årslön för Erling Braut Haaland på drygt 300 miljoner svenska kronor. 

Raiola kan tjäna stora pengar på Haalands övergång

Utöver det ska Raiola få en summa på 200 miljoner kronor för sin roll i värvningen, och pappa Haaland ska även han få 200 miljoner. Dessa bonusar gäller utöver den summan som Barcelona kommer behöva hosta upp för att norrmannen ska sätta en kråka på kontraktet. 

Raiola och Haalands är även orubbliga gällande Leo Messi. Han måste stanna kvar i Barça för att Haaland ska flytta dit. 

Flera Premier League-klubbar, som exempelvis Manchester United och Manchester City har också visat intresse för Haaland, som är en av världens mest jagade spelare.