Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: värvar backen för en rekordsumma

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALCONADA / IMAGO IMAGES / ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIEN

Lucas Hernandez är klar för Bayern München. 

Han lämnar Atletico Madrid i sommar och den tyska klubben betalar över 800 miljoner kronor.

– Det här är en väldigt viktig dag i min fotbollskarriär, säger fransmannen till Bayerns Münchens hemsida. 

Den franska landslagsmannen Lucas Hernandez kommer att gå från Atletico Madrid till Bayern München i sommar. Det har länge ryktats om backen och vart han ska spela till hösten. Men nu är det alltså klart då Bayern München har presenterat VM-guldmedaljören officiellt på sin hemsida. 

https://twitter.com/FCBayern/status/1110938526722478085

Avtalet ska gälla till sommaren 2024 och de regerande tyska mästarna betalar över 800 miljoner kronor. Det är den högsta summan de någonsin betalat för en spelare. Den tidigare spelaren var Corentin Tolisso som värvades för en summa på strax över 400 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att ha värvat en av de bästa backarna i världen, säger Hasan Salihamdzic, Bayern Münchens sportchef på deras hemsida. 

”En av de bästa klubbarna i världen”

Fransmannen är glad över övergången och vill samtidigt passa på att tacka sin klubb Atletico Madrid. 

– Det här är en väldigt viktig dag i min fotbollskarriär. FC Bayern München är en av de bästa klubbarna i Europa och världen. Jag är stolt över att få chansen att kämpa om titlar med Bayern. Jag vill tacka Atletico, ledningen, tränarna, mina lagkamrater och fansen för tolv underbara år. Atletico kommer alltid att vara en del av mig. Nu ser jag fram emot att ta nästa steg med FC Bayern, säger han på Bayern Münchens hemsida. 

Lucas Hernandez har varit skadad en del och har totalt spelat tolv år i Atletico Madrid. Han var även med i Frankrikes lag som tog VM-guld i somras.