Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lämnar Bayern – ryktas till storklubben

David Alaba lämnar Bayern München.
Foto: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON / STELLA PICTURES/DDP IMAGES SVEN SIMON
Foto: BORIS STREUBEL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu är det helt klart.

David Alaba lämnar Bayern München i sommar och berättar nyheten själv på en presskonferens.

– Det var ett svårt beslut, jag har varit här i 13 år, säger Alaba.

Det har varit en illa dold hemlighet att David Alaba, 28, ser ut att lämna Bayern München när hans kontrakt går ut i sommar och att nästa klubbadress lär bli Real Madrid.

Nu bekräftar den mångsidige österrikaren själv att hans tid i Bayern München snart är över.

– Jag har tagit beslutet att testa något nytt efter den här säsongen och att lämna klubben. Det var ett svårt beslut, jag har varit här i 13 år. Jag har skaffat mig så många minnen här, säger Alaba.

Han säger att det inte är någon hemlighet att hans agenter är i kontakt med flera klubbar men han vet inte var han hamnar.

David Alaba lämnar Bayern München

– Jag har inte bestämt mig vad som väntar härnäst för mig. Jag har bestämt mig för att söka en ny utmaning.

Enligt silly season-experten Fabrizio Romano är Alaba överens med Real Madrid även om inget kontrakt är påskrivet med den spanska storklubben.

”David Alaba nådde en muntlig överenskommelse med Real Madrid i början av januari. Hans kontrakt till juni 2025 är nästan redo men inte påskrivet än. Chelsea, Liverpool och andra klubbar försöker fortfarande övertyga honom men Alabas prioritet är att gå till Real Madrid”, skriver Romano på Twitter.

Enligt Romano har Real Madrid Alaba tolv miljoner euro – 120 miljoner kronor – i årslön.

– Jag har fem, sex, sju år kvar i min karriär. Det är därför jag bestämde mig för att prova på något nytt, säger David Alaba.