Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaos kring Forsberg – efter brutna löftet

Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ SVEN SONNTAG / GEPA BILDBYRÅN

Det har skurit sig mellan Emil Forsberg och hans klubb RB Leipzig. 

Enligt Forsbergs agent Hasan Cetinkaya har klubben brutit ett löfte. 

– Emil är självklart besviken, säger Cetinkaya till tidningen Bild

Det är upprört mellan den svenska landslagsstjärnan Emil Forsberg, 27 och hans klubb RB Leipzig. Enligt Bild beror det på ett löfte som klubben gav honom förra sommaren. 

Forsberg har i ett antal säsonger varit en viktig kugge i Bundesligaklubben och framför allt efter hans succésäsong 2016/17 var Forsberg högvilt bland europeiska storklubbar. Men i stället för att flytta förlängde han den säsongen sitt kontrakt med Leipzig till 2022. 

Han var dock fortsatt intressant för andra klubbar och året efter fick han ett löfte från Leipzig som det nu uppges att de inte håller. 

– Förra året ville RB att Emil skulle stanna i ett år till och att de hellre ville förlänga kontraktet än att sälja. Vi accepterade det, säger Forsbergs agent Hasan Cetinkaya till Bild

Övergångskaos mellan Emil Forsberg och RB Leipzig

Men nu menar Cetinkaya att Leipzig inte håller vad de lovat. 

– Nu säger de att de inte har några pengar till att förlänga Emils kontrakt och därför vill vi prata med en ny klubb. Vi lovades en rimlig övergångssumma av klubben den här sommaren, men plötsligt pratar de om 35-40 miljoner euro (runt 400 miljoner kronor), det är otroligt, säger han. 

Enligt Bild hade Cetinkaya nyligen ett möte gällande Forsberg med klubben vd Oliver Mintzlaff, sportchefen Markus Krösche samt chefsscouten Paul Mitchell. 

– Det här är inte det RB Leipzig jag känner igen. Med  Frank Aehlig och Ralf Rangnick (klubbens gamla sportsliga ledning) hade vi alltid bra och uppriktiga samtal. Men nu får jag en känsla av kaos, säger Cetinkaya. 

”Emil är självklart besviken”

Agenten berättar att Forsberg känner sig sviken. 

– Emil är självklart besviken. Han har chansen att ta nästa steg och de som gav honom löften förra sommaren håller inte dem nu. 

Sportchefen Markus Krösche vill inte kommentera Cetinkayas påstående. 

– Vi kommenterar inte på frågor gällande spelarkontrakt, säger han. 

Emil Forsberg kom till Leipzig säsongen 2014/15 då de spelare i 2. Bundesliga. Han var med och spelade upp dem till den tyska högstaligan och har tagit ut dem till Champions League. Den 5 juli i år sa Cetinkaya att Forsberg var redo för nästa steg, men det är oklart vilka klubbar som uppvaktar honom just nu. Förra sommaren var Roma intresserat, men i nuläget finns det inga rykten som kopplar samman dem. Enligt sajten Transfermarkt har Forsberg ett marknadsvärde på 25 miljoner euro (265 miljoner kronor).