Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäcka smällen: Bärs ut på båren

Foto: VIAPLAY
Foto: VIAPLAY

Klassikermöte och seriefinal i Bundesliga när Borussia Dortmund gästades av Bayern München. Ett möte som sällan brukar bjuda på målsnåla tillställningar.

Men i stället hamnade fokuset på något annat, sedan Dortmunds Julian Brandt knockats medvetslös.

Det var obehagliga scener som utspelade sig i klassikermötet mellan Borussia Dortmund och Bayern München. Med tjugo minuter kvar att matchen skallade Dortmunds Julian Brandt ihop med Dayot Upamecano, vilket ledde till att Brandt att knockades medvetslös.

 – Det här är inga roliga scener alltså. Otroligt tråkigt. Vi får verkligen hoppas att det här går bra, säger expertkommentator Pontus Kåmark i Viaplays sändning.

Julian Brandt fick bäras ut på bår.

”Varit inblandad i matchfixning förut”

Matchen, som inte blev målsnål denna gången heller, slutade 2-3 till fördel för Bayern München. Den polske superstjärnan Robert Lewandowski, som tidigare representerat Dortmund, stod för två mål och blev stor segerregissör. Detta trots att norrmannen Erling Haaland hittat nätet för elfte gången på åtta framträdanden denna säsong med ett välplacerat skott precis intill stolpen.

Efter matchen riktades det hård kritik mot domaren från Dortmunds brittiske mittfältare Jude Bellingham, efter det att Bayern München fått straff vilken Lewandowski avgjort matchen på.

 – För mig är det ingen straff. Det är en domare som varit inblandad i matchfixning förut, vad förväntar du dig?, säger Bellingham till Viaplay.

Bayern München leder ligan på 34 poäng, fyra poäng före just Dortmund. 

Se Henok Goitoms tal till supportrarna