Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Blir borta under två månader

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Emil Forsberg skadade sig under gårdagens Bundesligamöte med Arminia Bielefeld.

Nu kommer RB Leipzig med beskedet att Forsberg blir borta i upp till två månader.

Emil Forsberg och hans Leipzig spelade under lördagen i Bundesliga mot Arminia Bielefeld.

Men matchen blev bara sex minuter lång för den svenske mittfältaren. Detta sedan han bytts ut med en skada och farhågor uppstod huruvida han skulle vara disponibel eller inte inför vårens VM-playoff.

Situationen såg samtidigt inte heller ut som något av det allvarligare slaget när det väl hände. Men efter att Forsberg fallit konstigt i en närkamp tog han sig mot låret och byttes alltså ut.

Nu kommer besked från hans tyska klubb om hur länge han blir borta från spel.

Kan missa mötet med Isak

Han missar enligt ett pressmeddelande de kommande åtta veckornas matcher. Detta på grund av en muskelskada i vänster höft.

Lepizig, som i veckan bytte tränare, förlorade sedermera matchen mot Arminia Bielefeld. Laget befinner sig för närvarande på en nionde plats i Bundesliga. Dock tar det tyska ligaspelet nu juluppehåll till den 8 januari och totalt riskerar Forsberg att missa uppemot åtta matcher.

I februari spelar laget bland annat åttondelsfinaler i Europa League mot Real Sociedad. Därmed återstår det att se om Forsberg är återställd till mötena med sin landslagskamrat Alexander Isak.

Den första delen i VM-playoffet spelas den 24 mars mot Tjeckien på Friends arena.

Forsberg: ”Gucci-looken har hängt med länge”