Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetalangen är klar – för 250 000 000 kr

Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Han ryktades till Manchester United. 

Nu är Jude Bellingham, 17, klar för Borussia Dortmund. 

Jättetalangen uppges kosta 250 miljoner kronor. 

Bellingham har stått för imponerande insatser med Birmingham City i Championship. Prestationerna, som resulterade i fyra mål och tre assist på 39 ligamatcher, väckte storklubbarnas intresse. 

Under våren har Bellingham kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer ville ha honom för att fortsätta bygga ett ungt lag. 

Men en flytt till Premier League-giganten blir det inte. 

”Har en stor potential”

För Jude Bellingham har i stället skrivit på för Borussia Dortmund. Övergångssumman uppges landa på 250 miljoner kronor. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till en av världens största klubbar. Jag vill tacka Birmingham City för allt de har gjort för mig sedan jag var sju år gammal, säger 17-åringen i ett pressmeddelande. 

Det är inte första gången Borussia Dortmund värvar en engelsk supertalang. 2017 värvade de Jadon Sancho från Manchester City – och med facit i hand har det varit en, minst sagt, lyckad värvning. 

- Han (Jude Bellingham) har stor potential som vi kommer jobba på att få fram och utveckla tillsammans med honom, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc. 

Det är oklart hur långt kontraktet är, men enligt klubben är det ”långtidskontrakt”. 

https://twitter.com/BVB/status/1285137380375232516