Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaks framtidsbesked efter storklubbsryktet

Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN

ROTTERDAM. Cupförlust med 4-0 mot Ajax. 

Då blickar Alexander Isak framåt - mot en startplats i Borussia Dortmund och landslaget. 

– När jag är där kommer jag kriga för en plats i startelvan, säger anfallaren.

Alexander Isak har börjat förbereda sig för att återvända till Borussia Dortmund.  I slutet av månaden är utlåningen till Willem II över. 

Och den tyska storklubben är imponerad av svenskens succé i Holland. Han har haft en dialog med klubbledningen under utlåningen. 

 – Jag har gjort det bra här så de är nöjda, säger han.

Han räknar med att spela i det tyska storlaget nästa säsong. 

– Det måste jag ändå säga att jag tror. Det är det enda aktuella nu, säger han. 

Samtidigt har Alexander Isak sammankopplats med Real Madrid, Barcelona, Real Betis, Roma och Chelsea. Han följer rapporteringen. Eller rättare sagt, han kan inte undvika den. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade koll, säger han. Det är svårt att missa. Ibland får man det skickat hit och dit. Ibland kanske man är inne och letar efter något annat och ser sig själv där. Det är klart att jag har koll, men hur det påverkar, det är en annan femma. Jag har varit i liknande situation tidigare så har jag lärt mig ett och annat redan. Men det är inget stort problem för mig, säger han.

LÄS MER: Supportrarnas vädjan till Isak 

”Vet att det finns intresse”

På 13 ligamatcher har han gjort tolv mål och fyra assist. Det har väckt uppmärksamhet bland storklubbar i Europa, men också i Eredivisie. 

– Jag vet att det finns ett intresse runtom i Europa vilket gör det svårare för mig att kommentera. Jag har ett avtal med Dortmund. Men det är klart att det finns väldigt bra lag här också.

I juni väntar viktiga EM-kvalmatcher mot Malta och Spanien där Isak hoppas nå en plats i startelvan, inte bara truppen. Men han vill inte ta ut en plats i truppen i förväg.

– Jag hoppas att jag är med. Jag tycker ändå att jag gjort det så bra att jag förtjänar en chans till. Det är två bra matcher. Det skulle vara kul. Och när jag är där kommer jag kriga för en plats i startelvan. Startplats jagar man alltid. Men alla krigar för en startplats. 

Det blev en tuff cupfinal för Alexander Isak. Han drömde om att hjälpa Willem II till deras första pokal sedan 1963, men det blev i stället en storförlust med 4-0. Han fick inte många passningar i anfallet när ett formstarkt Ajax lekte fotboll. 

– Det är skit så klart när man tänker på hur ofta en sådan här möjlighet kommer, och för detta laget, och vad det skulle betyda om vi skulle vinna. Det är en besvikelse nu. Man vi får väl vara upprörd ett tag och sedan lägga det bakom oss, säger han.

Alexander Isak har gått från klarhet till klarhet i Holland - nu räknar han med att återvända till Dortmund. Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN
Alexander Isak i Dortmunds tröja. Foto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERS

Isak: ”Kommer saknad dem alla”

Nu återstår två ligamatcher, och om de behåller sin plats i tabellen, en play off-match till Europa League.
Alexander Isak kommer sakna spelarna - mer än han trodde innan. 

– Jag tycker att jag har kommit hela laget nära. Alla har behandlat mig väl och jag har trivts jättebra. Jag kommer sakna alla, säger han.

Härligt att du blivit så tajt med dem under så kort tid.

– Ja, det är inget jag hade tänkt mig så där.

LÄS MER: Alexander Isak: Då brukar jag skicka mina pitbulls.