Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I öppen konflikt med sin klubb: ”Är sårad”

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/FC BAYERN MÜNCHEN WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ACTIONPICTURES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Bayern München var redo att erbjuda David Alaba en kontraktsförlängning.

I söndags drog klubben tillbaka erbjudandet - och nu ser österrikaren ut att ha gjort sitt i klubben.

– Jag blev ledsen och sårad, säger Alaba på en presskonferens enligt TV2

Ytterbacken David Alaba sitter på ett utgående kontrakt med Champions League-mästarna Bayern München. 

Under hösten har spelaren och klubben diskuterat en förlängning, men har inte lyckats gå i mål med förhandlingarna. 

Bayern ville ha ett besked innan den sista oktober, och när Alabas representanter meddelade att man inte tyckte klubbens erbjudande var tillräckligt bra valde Bayern Münchens klubbledning rätt och slätt att dra tillbaka sitt erbjudande. 

– Vi bestämde oss för att avsluta förhandlingarna och ta budet från bordet. Det betyder helt enkelt att det inte finns något erbjudande längre, säger Bayerns president Herbert Hainer. 

På en presskonferens inför tisdagens Champions League-match mot Salzburg la Alaba fram sin version av de senaste dagarnas händelser.

– Jag fick höra det på nyheterna. Självklart var det en speciellt situation. Vi får se hur det fortsätter, så vi får ser hur det blir framöver, säger Alaba. 

Stjärnan i konflikt med egna klubben

Enligt medieuppgifter i Tyskland har Bayern erbjudit David Alaba ett femårskontrakt värt 120 miljoner kronor per säsong. Själv vill spelaren hålla detaljerna i förhandlingarna hemliga, men säger trots det att de summor som nämnts i medierna inte stämmer. 

– De senaste månaderna har jag varit ledsen och sårad över att summorna inte har dementerats från officiellt håll. Jag har aldrig bett om att det ska hamna i medierna, säger David Alaba. 

Alaba har spelat för Bayern München i tolv år. Nu pekar alltså det mesta på att han är fri att söka sig till en ny klubb i sommar. Om Bayern München vill ha en övergångssumma för Alaba måste de sälja honom i januari, men tränaren Hansi Flick är tydlig med att han vill ha Alaba kvar i laget.

– Det är en toppspelare och en fantastisk person. Jag vill understryka hur viktig han är för laget både på och utanför planen, säger Flick. 

Enligt Bild jagas Alaba av Juventus, Manchester City och Paris Saint-Germain. Själv vill spelaren flytta till Barcelona eller Real Madrid.