Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Haalands svar om virala videoklippet

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

Erling Braut Haaland gjorde mål och firande.

Det är framför allt firandet – och reaktionen – som har blivit viralt efter den 50:e fullträffen på 50 matcher i Bundesliga.

Erling Braut Haaland hoppade in i den 73:e minuten borta mot Wolfsburg. Sju minuter senare satte han matchens fjärde mål med en akrobatisk akt.

Julian Brandt slog ett inlägg som Haaland vräkte sig fram och fick in i nät. Målet var Erling Braut Haalands 50:e i Bundesliga på precis lika många matcher.

Efter målet och Borussia Dortmunds 3-1-seger var det inte bara fotbollen som stod i fokus. Tv-bilder på Haalands firande började nämligen spridas snabbt i sociala medier.

Haaland: ”Därför vi älskar fotboll”

Norrmannen satte sig ner på planen samtidigt som han pekade på en kvinna i publiken. Kvinnan – som hejade på hemmalaget Wolfsburg – svarade också på Haaland med en gest.

Erling Braut Haaland själv har uppmärksammat kvinnans gest efter matchen.

”Det här är anledningen till att vi älskar fotboll”, skriver Haaland på Twitter.

I och med segern går Borussia Dortmund upp i tillfällig (?) serieledning i Bundesliga. Bayern München spelar senare under lördagskvällen och har chansen att gå förbi.

Ur arkivet:

Dortmunds norska talang svarar på frågor från fansen.